Rozvoral (SPD): Genderové šílenství propagované OSN a EU odmítáme

09.06.2020 18:01

Organizace spojených národů (OSN) v zájmu dosažení celosvětové genderové rovnosti doporučuje v rámci komunikace užívat genderově neutrální jazyk, který by zcela odstranil užívání mužských a ženských rodů, např. pro označení povolání.

Rozvoral (SPD): Genderové šílenství propagované OSN a EU odmítáme
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Toto genderové šílenství si zcela vážně osvojila i Evropská unie, která též v nedávné minulosti představila několik svých projektů, pomocí nichž chce odstranit přirozené role mužů a žen. 

Hnutí SPD zásadně odmítá přijímat některé aktivity k dosažení genderové rovnosti tak, jak doporučuje OSN nebo EU. Rozhodně jsme pro celosvětové skoncování různých forem diskriminace žen a dívek, spočívající například v eliminaci všech forem násilí vůči nim ve veřejné i soukromé sféře, včetně obchodu s lidmi a sexuálního či jiného vykořisťování. Zároveň ale odmítáme v této problematice uplatňovat takové přístupy (dva jako příklad uvedu), ke kterým nás nabádá OSN a Evropská unie.

Organizace spojených národů je mezinárodní organizace, sdružující okolo dvou set států, v rámci které působí stovky komisí, které zaměstnávají dobře placené úředníky. Ti se dle jejich tvrzení zabývají nápravou nežádoucího stavu, v tomto konkrétním případě se jedná o potlačení prehistorické mužské dominance. Na svém twitterovém účtu OSN zveřejnila příspěvek, kterým propaguje užívání genderově neutrálních označení v angličtině oproti těm genderově zabarvených, jakou jsou třeba přítel/přítelkyně nebo manžel/manželka. OSN se také nelíbí názvy povolání obsahující slovo „man“; například hasič, policista, podnikatel nebo předseda (fireman, policeman, businessman, chairman), které by měly být podle OSN, přejmenováni.

Evropská unie je v tomto směru také aktivní (na rozdíl od řešení důležitých problémů), jako příklad uvedu podporovaný a financovaný projekt z Evropského sociálního fondu – Operačního programu Zaměstnanost, kdy bylo v rámci výchovy dětí v mikrojeslích doporučováno, jaké hračky mají děti používat a např. jaké pohádky jsou pro ně vhodné. To vše je vedeno snahou k odbourání vnímání rolí mezi muži a ženami u těchto nejmladších dětí.

Hnutí SPD nedopustí žádnou diskriminaci žen, a to ve všech oblastech naší společnosti. K tomu použijeme všechny zákonné prostředky, které přispějí např. k jejich větší bezpečnosti. Zásadně ale odmítáme šílená doporučení k odstranění nerovností mezi ženami a muži, která v poslední době stále více přicházejí z Evropské unie, a jak je z uvedeného příkladu zjevné, pozadu nezůstává ani OSN. Zatím se jedná o doporučení, ale v budoucnu by se mohlo jednat o sankcionovanou normu požadované světové a evropské kultury.

To my v SPD ale nechceme, neboť by to byla neúcta k našim společenským a kulturním tradicím, upevňujících naši národní hrdost a úctu k našim rodičům a prarodičům, kteří nás v tomto duchu vychovávali. V hnutí SPD budeme v tomto trendu vést naše děti a nedopustíme v tomto ohledu žádné nařizování, ať už se jedná o OSN nebo EU. Jsme hrdí vlastenci, kteří ctí tradiční přirozenou rodinu, tvořenou mužem a ženou, společně vychovávající děti. V tomto rodinném svazku mají nezastupitelnou roli ženy, matky, neboť ony mají dar rodit děti. Proto si našich žen vážíme, což jim nedokazujeme jenom v rámci Mezinárodního dne žen a při Dni matek, ale celoročně, a žádná nesmyslná doporučení, jak vnímat ženy, nepotřebujeme.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.