Rozvoral (SPD): Na rozdíl od prezidenta vládu nechválím, jelikož není za co

04.01.2016 9:43

Pan prezident v první půlce svého vánočního poselství chválil vládu za ekonomický růst a za přípravu zákona o elektronické evidenci tržeb, s čímž není možné souhlasit.

Rozvoral (SPD): Na rozdíl od prezidenta vládu nechválím, jelikož není za co
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Za ekonomický růst vláda nemůže a není to její zásluha, jen jsme se po ekonomické krizi, ve které měla prsty Nečasova vláda, trošičku nadechli a tím došlo k ekonomickému oživení. Co se týká zákona o elektronické evidenci tržeb, tak to je pouze experiment, jak dostat z živnostníků jejich „poslední kapku krve“, aby po jejich vyždímání mohla vláda nejen ufinancovat dvacet tisíc nových státních úředníků. Ti jsou už přichystáni, aby se mohla byrokratická šikana živnostníků a malých podnikatelů lépe zvládnout a aby se vytvořením nových úřednických míst zabezpečila ještě i jiná věc. Tito úředníci se totiž také jako mávnutím kouzelného proutku stanou vládními voliči, jelikož „koho chleba jíš, toho píseň zpívej“. Takže tímto počinem zabije vláda dvě mouchy jednou ranou – jak geniální, získá peníze a nakonec ještě i tisíce voličů.

Další vládní šikanou je i nové kontrolní hlášení daně z přidané hodnoty, čímž si ministerstvo financí nechá všechny plátce DPH svléknout do naha, aby tak vidělo velmi citlivé informace všech podnikatelů. To není vše, když se jen trochu ve vyplnění tohoto hlášení podnikatelé spletou, nebo zašlou hlášení s nějakým malým zpožděním, zaplatí velmi tučnou pokutu.

Já jen doufám, že naši vládu s příchodem nového roku nenapadne po vzoru rádců Lorence a Ference třeba daň z otevřeného okna nebo daň ze vzduchu. Když nad tím tak ale teď přemýšlím, je potřeba se raději připravit i na tuto alternativu. Je to tím, že jsme ještě stále členy Evropské unie, kde je, jak dobře víme možné úplně všechno. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!