Rozvoral (SPD): Odsuzujeme jakoukoli formu násilí páchanou na ženách

25.11.2020 15:01

Dnes si připomínáme Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách, který vznikl roku 1981, ale až roku 1999 byl tento den uznán oficiálně OSN.

Rozvoral (SPD): Odsuzujeme jakoukoli formu násilí páchanou na ženách
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Jeho cílem je zvýšit povědomí o tom, že ženy jsou často oběťmi fyzického, sexuálního i psychického násilí, jehož rozsah zůstává veřejnosti skryt. Tento den má po celém světě vzbudit pozornost kvůli násilí páchaného na ženách, neboť mnoho žen se za svůj život setká s určitou tyranií, násilím jak fyzickým, tak psychickým.

Hnutí SPD nedopustí žádnou formu násilí páchanou na ženách a diskriminaci žen ve všech oblastech naší společnosti. Zároveň budeme podporovat všechny zákony, které přispějí k jejich větší bezpečnosti a řešící potrestání pachatelů všech protiprávních deliktů vedených vůči ženám. V České republice si žen vážíme a zasluhují si náš obdiv ve všech svých rolích, ve kterých během svého života vystupují. Pro nás muže z tohoto tvrzení vyplývá povinnost vytvářet v naší zemi takové prostředí, aby se zde všechny ženy cítily co nejlépe, bezpečně a s láskou vychovávaly naše děti. Hnutí SPD podporuje rodinu, kterou tvoří muž a žena, mající stejná práva a povinnosti a vnímá tradiční rodinu za základ státu.

Nejvíce k ponižování žen a nerespektování jejich základních lidských práv dochází v islámských zemích. Postavení žen je zde chápáno jako druhořadé a mnohá práva jsou ženám upírána. Dle tohoto pohledu je žena podřízena muži a není mu rovnoprávná jako v jiných společenských systémech. Toto podřadné postavení žen v rámci sociální hierarchie je kromě islámu ovlivněno i tradicemi v jednotlivých zemích, kde tvoří muslimové většinu. V těchto zemích musí ženy čelit mnoha omezením ve svých občanských svobodách, neboť je na státní úrovni uplatňováno právo šaría. Toto právo například vybízí k násilí na ženách, pokud má manžel podezření na neposlušnost a za nevěru mohou být ženy ukamenovány. Ženy také v některých islámských zemích nemohou kvůli právu šaría vyjít samy na ulici nebo řídit automobily.

Hnutí SPD i z tohoto důvodu nepřestane usilovat o to, aby se k nám nedostali žádní imigranti, hlásící se k islámské ideologii, které naopak Evropská unie chce různými formami infiltrovat do unijních zemí, včetně naší republiky. V naší republice nechceme imigranty vyznávající netolerantní, nenávistnou, velice násilnou a ženami opovrhující islámskou ideologii, která ženy ponižuje a upírá jim základní lidská práva.

V hnutí SPD chováme k ženám úctu a respekt. V případě zjištění protiprávního jednání vůči ženám, musí být tito násilníci spravedlivě potrestáni. V rámci plnění našeho programu prosazujeme a podporujeme v Poslanecké sněmovně takové zákony, které jsou našim ženám ku prospěchu.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…