Rozvoral (SPD): Ukotvení islámu do ústavy?!

29.04.2016 8:39

S takovým nápadem přišel podle agentury AP předseda tureckého parlamentu Ismail Kahraman a my takovýmto lidem máme rušit vízovou povinnost?

Rozvoral (SPD): Ukotvení islámu do ústavy?!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Stále se objevují nové a nové informace o tom, co jsou vlastně Turci zač a je dobré se s těmi informacemi podrobně seznamovat, abychom Turkům jak se říká, nesedli na lep. Pokud se totiž najdou lidé a ještě k tomu vládní představitelé, kteří chtějí do ústavy zakotvit islám, není to samo sebou a měli bychom být na velkém pozoru.
Pan předseda Kahraman z vládnoucí islamistické Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP) přímo řekl: „Ústava by neměla ukotvovat sekularismus (státní moc je nezávislá na náboženství) z jednoho prostého důvodu. Je nutné, aby se věnovala náboženství. Proč bychom jakožto muslimská země měli být v situaci, kdy ustupujeme od náboženství? Jsme muslimskou zemí. Proto musíme mít náboženskou ústavu.“

Agentura Reuters si ještě všímá následujících sice plíživých, ale citelných změn, které v Turecku nastávají. Jde o postupné mírnění a rušení zákazu nošení náboženských symbolů. Je zde omezována svoboda slova, trestána kritika proroka Mohameda či cenzurován obsah sociálních sítí.

Tohle už opravdu nemá obdoby. Jaký chceme ještě důkaz o tom, že nás Evropská unie v čele s paní Angelou, která je řízená skrze pana Baracka pachem ropy, zbrojařskou lobby a bankovní lichvou táhne čím dál tím více do záhuby? Nenechme se tlačit někým zvenčí a pojďme pracovat na tom, abychom byli suverénní, svrchovaný, sebevědomý, svobodný a hrdý stát, který se nebude muset řídit diktátem Bruselu!

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…