Rozvoral (Úsvit): Chystá se na nás schodek 100 miliard korun

22.10.2014 10:30

Dnes začínají naši zákonodárci projednávat údajně nejdůležitější zákon roku a to státní rozpočet, který Ministerstvo financí v čele s Andrejem Babišem s velkou slávou předkládá s meziročně sníženým deficitem o 12 miliard korun.

Rozvoral (Úsvit): Chystá se na nás schodek 100 miliard korun
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Nic to nemění na tom, že nás chce vláda zadlužit o dalších sto miliard korun, což je částka, kterou si jen těžko umíme představit a kterou budou naše děti a děti našich dětí zcela jistě velice těžko v budoucnu rozdýchávat.

Exministr financí a místopředseda nula devítky Miroslav Kalousek k tomu včera řekl, že by měla vláda investovat, aby oživila ekonomiku, ale nečiní tak. Místo toho prý projídá budoucnost za platy a dávky. Nevím, zda má pan Kalousek pravdu, jelikož nejsem ekonomický odborník, ale co vím určitě přesně je, že nás pan Kalousek za svou kariéru ministra financí zadlužil celkem o 690 miliard, což dělá v průměru 138 miliard ročně.

Z toho je patrné, že mezi Kalouskem a Babišem není vůbec žádný rozdíl a to i přes to, že se oba pánové na veřejnosti předhání a dělají všechno možné i nemožné, abychom si to mysleli. Projídání budoucnosti, je prostě jen projídání budoucnosti a celkové zadlužení České republiky, které se za dobu její existence zdesetinásobilo na 1,68 bilionu korun ke konci roku 2013 je jen důkazem toho, že nám vládli a vládnou jen samí darmožrouti, kteří neměli a nemají žádnou zodpovědnost k našim příštím generacím. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.