Růžička (KDU-ČSL): Město připravuje regeneraci Rybníků

16.12.2020 9:15

Vsetínská radnice se dlouhodobě věnuje regeneraci místních sídlišť. Aktuálně finišují práce v Luhu. Jako další přijdou na řadu Rybníky. Městská rada za tímto účelem již vybrala zhotovitele projektové dokumentace.

Růžička (KDU-ČSL): Město připravuje regeneraci Rybníků
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

V uplynulých letech se dočkala regenerace vsetínská sídliště Sychrov, Rokytnice a Jasenka. Město také revitalizovalo park mezi sídlišti Rybníky a Trávníky či tak zvanou Kolonii v centru města. V posledních šesti letech pak regenerace probíhá v Luhu. Skončit by tam měla v první polovině příštího roku.

„Tím ale práce na obnově veřejných ploch na vsetínských sídlištích rozhodně nekončí. V současné době se připravujeme na spuštění regenerace Rybníků. Vybrali jsme již zhotovitele projektové dokumentace, který by ji měl předložit na konci prvního čtvrtletí roku 2022. A ještě týž rok bychom rádi s regenerací Rybníků započali,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že samotná realizace by měla být podobně jako v ostatních sídlištích rozdělená do několika etap. „Protože náklady půjdou do desítek milionů korun, budeme se jako obvykle snažit na každou etapu získat dotaci z některého z aktuálně vypsaných dotačních titulů,“ doplnil starosta.

Regenerace Rybníků by měla podle něj obsáhnout území ohraničené na jedné straně řadou bytových domů blíže k železniční trati na ulici Družstevní a dále tratí až po ulici Štěpánská, na druhé ulicemi Benátky, Pod Žamboškou až po areál „spínačky“ ČEZ. Z této plochy však budou vyjmuty pozemky, které nejsou ve vlastnictví města.

„Samotná realizace bude podobně jako v jiných částech města zaměřena na stavební úpravy a rekonstrukce místních komunikací, parkovišť, chodníků, veřejného osvětlení, zeleně, dětských hřišť, sportovišť či úpravy ploch pro kontejnery na komunální a tříděný odpad,“ vyjmenoval na závěr starosta Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…