SPD: Sněmovnu čeká v prosinci schvalování zákona o státním rozpočtu na rok 2018

06.12.2017 15:05

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

SPD: Sněmovnu čeká v prosinci schvalování zákona o státním rozpočtu na rok 2018
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

1. Nově ustanovenou Sněmovnu čeká v prosinci schvalování nejdůležitějšího zákona roku - Zákona o státním rozpočtu na rok 2018. Poslanecký klub SPD nepodpoří automaticky stávající znění návrhu státního rozpočtu na rok 2018 s deficitem 50 miliard korun, který je dílem dosluhující vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Poslanci za hnutí SPD budou v jednotlivých výborech PS PČR připomínkovat jednotlivé kapitoly tohoto návrhu - a to v souladu s programovými prioritami SPD. Po vypořádání našich připomínek ve výborech se poslanecký klub SPD rozhodne, jestli navrhovaný vládní rozpočet s úpravami na rok 2018 podpoří anebo nikoliv. Hnutí SPD bude o rozpočtu odpovědně jednat, neboť nechce připustit tzv. rozpočtové provizorium. SPD tím chce pomoci zajistit možné zvýšení důchodů a také například platů pracovníků ve školství a jiných skupin obyvatel v rámci programových priorit SPD.

2. Hnutí SPD pořádá dne 9. prosince 2017 od 13.00 hodin v Praze 4. celostátní konferenci hnutí SPD, které se zúčastní zvolení delegáti z jednotlivých Regionálních klubů SPD v krajích. Na konferenci vystoupí také prezident republiky Miloš Zeman. Cílem této konference je zejména vyhodnocení nedávno skončených sněmovních voleb a další směřování SPD v rámci prezidentských, senátních a komunálních voleb v roce 2018.

3. Hnutí SPD vítá rozhodnutí prezidenta USA Donalda Trumpa, ve kterém na půdě OSN deklaroval odhodlání přestat se podílet na přípravě mezinárodního paktu o migraci. Globální přístup k migrační otázce je, podle Trumpa, v rozporu s americkou suverenitou a USA by si sami měly mít právo rozhodovat o tom, koho do své země přijmou či nikoliv. SPD zastává v této věci stejný názor. Dokument vzniká na půdě OSN a jeho cílem je ochrana životů a práv uprchlíků i dalších migrantů.

4. V rámci povolebního vyjednávání o složení orgánů sněmovny získala SPD pozici, která plně odráží volební výsledek hnutí. Tomio Okamura byl zvolen místopředsedou Sněmovny a členové SPD povedou bezpečnostní a hospodářský výbor Poslanecké sněmovny. Naprosto zkrachovala snaha stran Kalouskova tzv. Demokratického bloku a s nimi propojených médií, zatlačit SPD ve Sněmovně do politické izolace.

5. SPD se dosud nezúčastnila jednání s hnutím ANO o personálním složení a programu menšinové vlády hnutí ANO, jelikož premiér Babiš neměl o vážné jednání na tato témata zájem. Hnutí SPD nepovažuje za možné podpořit takto vznikající vládu premiéra Babiše, jelikož tato vláda nebude plnit programové priority SPD.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.