STAN: Konec demokracie v přímém přenosu. Opravdu to chceme?

05.07.2017 13:48

Hnutí STAN ostře odmítá nápad rušit obecní zastupitelstva nebo Senát. Považuje to za pokus zlikvidovat základy zastupitelské demokracie.

STAN: Konec demokracie v přímém přenosu. Opravdu to chceme?
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Nápad zavést přímou volbu starostů a primátorů a zároveň zcela zrušit obecní zastupitelstva považuje hnutí Starostové a nezávislí za naprosté nepochopení demokracie jako způsobu fungování společnosti.

“Tento šílený nápad je v přímém rozporu s tím, co prosazují Starostové. Chceme rozhodování co nejblíže lidem, chceme, aby i na obcích a ve městech zněly různé názory. Co naopak nechceme, jsou desítky malých diktátorů, kteří s úředníky za zády rozhodují bez jakékoliv opozice. Nevím jestli si to uvědomujeme, ale to by byl faktický konec demokracie,” vysvětluje předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Hnutí STAN tak reaguje na předvolební nápady hnutí ANO, které přišlo s představou zrušit obecní zastupitelstva, zrušit horní komoru parlamentu, tedy Senát, a pokusem vše soustředit do rukou centrální vlády.

“Myslíme si, že potřebujeme přesně pravý opak: to, o čem nejlépe rozhodnou obce a kraje, mají řešit ony, stát má naopak zeštíhlet a řešit jen to, kde je nezastupitelný: bezpečí, obranu, zahraniční politiku,” dodává místopředseda STAN Radim Sršeň.

“Jistě, diktatura rozhoduje rychleji, protože opozice neexistuje. Jen si řekněme, že to opravdu chceme. Prostě nazývejme věci pravými jmény - diktát je diktát, ať už mu říkáme jakkoliv,” uzavírá Petr Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…