STAN: Odmítáme kritiku starosty Uherského Brodu ze strany ministra vnitra

25.02.2015 13:58

Hnutí Starostové a nezávislí cítí potřebu postavit se za starostu Patrika Kunčara (KDU-ČSL), kterého ministr vnitra Milan Chovanec kritizoval za jeho údajnou „upovídanost“ v době včerejší tragické střelby v Uherském Brodě. Stav, kdy je starosta obce odkázán na kusé, neoficiální a zmatečné informace, místo aby jej informovala v zájmu občanů sama policie, je podle STAN zcela nepřijatelný a nebezpečný.

STAN: Odmítáme kritiku starosty Uherského Brodu ze strany ministra vnitra
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Apeluji na ministra Chovance, aby se nyní pokusil přístup policie změnit a odpustil si neoprávněnou kritiku samosprávných orgánů.

Neinformovat starostu a pak ho veřejně kritizovat je laciné,“ říká Petr Gazdík, 1. místopředseda hnutí Starostové a nezávislí a místopředseda Poslanecké sněmovny.
„V zahraničí je obvyklé, že starostové jsou do krizových situací vtaženi naprosto automaticky a jsou plnohodnotnou součástí jejich řešení,“ dodává Jan Horník, starosta Božího Daru a předseda senátorského klubu Starostové a nezávislí.

Starostové a nezávislí připomínají, že včerejší případ není zdaleka prvním. Stejným způsobem policie selhala i v případě dvou výbuchů ve skladech v katastru obce Vlachovice Vrbětice.

Podle Petra Gazdíka by se teď mělo vedení ministerstva vnitra, policejní prezident i širší vedení policie zamyslet a nastavit mechanismy, jak v podobných případech zlepšit informovanost a spolupráci s představiteli obecních samospráv. Starostu by měla policie vždy neprodleně informovat o povaze zákroku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.