STAN: Pokud budeme schopni se domluvit, můžeme vyhrát volby. Uděláme pro to maximum

24.11.2020 9:09

Piráti schválili v referendu zahájení vyjednávání s hnutím STAN. Představitelé Starostů a nezávislých toto rozhodnutí vítají.

STAN: Pokud budeme schopni se domluvit, můžeme vyhrát volby. Uděláme pro to maximum
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Primární společnou ambicí je vítězství v nadcházejících volbách a možnost podílet se na změně politiky v naší zemi. Jsem přesvědčený o tom, že kombinace zkušených Starostů a energických Pirátů je lék na několikaletý marasmus, provázející fungování našeho státu,“ říká předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

Anketa

Získají koalice ODS/KDU-ČSL/TOP 09 a Piráti/STAN ve volbách sněmovní většinu?

33%
67%
hlasovalo: 61447 lidí

Nyní započnou vyjednávání koaliční smlouvě, jejíž obsahem budou společné programové priority, obsazení míst na kandidátkách i nastavení povolebního postupu.

„Respektujeme výchozí pozice obou subjektů, ale do vyjednávání vstupujeme s cílem vytvořit funkční rovnocenné partnerství. Předvolební koalice se bude definitivně schvalovat oběma stranami až po dojednání koaliční smlouvy. Uděláme vše pro to, aby s konečnou dohodou byly spokojeny obě strany. Silná spolupráce se neobejde bez kompromisů a my jsme na ně připraveni,“ upozorňuje místopředseda STAN Petr Gazdík.

„Představíme kvalitní osobnosti, které kombinují energii, pracovitost a zkušenosti. Chceme nabídnout voličům odvážný program a přijít s řešením stále odkládaných dlouhodobých problémů a vytvořit fungující stát pro potřeby občanů ve 21. století, ne být udržovací vládou,“ dodává 1. místopředseda Jan Farský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…