STAN: Prozápadní politické strany by měly podpořit v boji o Hrad Drahoše

31.10.2017 12:06

Hnutí Starostové a nezávislí vyzývá programově blízké strany, aby nestavěly vlastního kandidáta do prezidentské volby a podpořili občanského kandidáta prof. Jiřího Drahoše.

STAN: Prozápadní politické strany by měly podpořit v boji o Hrad Drahoše
Foto: STAN
Popisek: STAN

STAN se s touto výzvou ke společnému postupu obrací zjm. TOP 09, KDU-ČSL, ODS a Piráty. Reaguje tak na rozhodnutí ČSSD rovněž nestavět vlastního kandidáta.

"Rozhodli jsme se již v červenci podpořit kandidaturu profesora Drahoše, neboť má stejně jako naše hnutí prozápadní orientaci. Jako bývalý předseda Akademie věd s řadou mezinárodních úspěchů může jako jeden z mála kandidátů reálně porazit současnou hlavu státu. Právě prezidentské volby budou pro další směřování naší země po poslaneckých volbách zcela klíčové," uvádí Jan Farský, předseda poslaneckého klubu STAN. 

"Jsme přesvědčeni, že proces společného postupu prozápadních stran má být zahájen právě v rámci nadcházejících prezidentských voleb. Jinak to bude další promarněná příležitost a slova o spolupráci pak zůstanou na úrovni prázdných klišé," prohlašuje Petr Gazdík, předseda hnutí STAN. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…