STAN: Špinavá politická hra v Pramenech

24.08.2015 7:25

Trestní oznámení starostky Pramenů na kandidáta uskupení „Svobodné Prameny“ považujeme za nízkou snahu očernit politickou konkurenci těsně před zářijovými obecními volbami.

STAN: Špinavá politická hra v Pramenech
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Starostka Pramenů Michala Málková ve spolupráci s archeologem z Městského muzea v Chebu iniciovala trestní oznámení na občanské sdružení „Obnova obce Prameny“. Jako záminku si vzala údajné porušování zákona při obnově tamního zaniklého německého hřbitova, kterému se dlouhodobě věnuje Jan Lebl.

Předseda spolku, Jan Lebl,  přitom kandiduje za uskupení „Svobodné Prameny,“ kterou zastřešují Starostové a nezávislí. Tedy proti paní starostce, která do předčasných zářijových voleb vede konkurenční uskupení „Společné Prameny“.

Zákon prý Jan Lebl porušil tím, že společně s kolegy začal čistit plochu hřbitova, a to včetně částečně zavalených zbytků hrobky. Celý hřbitov byl totiž v 50. letech takřka úplně srovnán se zemí buldozery.

Aleš Dittert, lídr naší kandidátky Svobodné Prameny, osvětluje pozadí: „Pravou příčinou tohoto trestního oznámení je, že dlouhodobě poukazujeme na rizikové a nesprávné řízení obce. Paní starostka se rozhodla použít před volbami i ty nejhorší metody. Podávat na spolek, respektive Jana Lebla, trestní oznámení proto, že dlouhodobě nezištně kultivuje veřejné prostory v naší obci, považuji za ubohé."

Jan Lebl, se k celé věci vyjadřuje ztěžka: „Je mi z toho velmi smutno. Pramenům se věnuji již několik let; s kolegy z našeho sdružení Obnova obce Prameny jsme již, navzdory problémům obce, obnovili mnohé z obecních památek. Velmi mne mrzí, že paní starostka místo pomoci upřednostňuje své osobní zájmy a očerňuje dlouhodobou náročnou práci v očích lidí."

Jitka Pokorná, krajská předsedkyně STAN a starostka Nové Role věc komentuje: „Vnímám to jako zneužívání funkce a státních orgánů pro politický boj. Takové metody patří do období před rokem 1989, nikoli do roku 2015.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.