Šance pro Příbram: Veřejná beseda s občany nemůže přijímat odpovídající opatření

03.09.2015 4:31

Otevřený dopis Klubu zastupitelů Šance pro Příbram starostovi

Šance pro Příbram: Veřejná beseda s občany nemůže přijímat odpovídající opatření
Foto: Šance pro Příbram
Popisek: Šance pro Příbram

Vážený pane starosto,

Klub zastupitelů hnutí Šance pro Příbram uvítal Vaši iniciativu, která vedla ke svolání veřejné besedy mezi občany města Příbram na straně jedné a odborníky, popřípadě zástupci subjektů, kteří by se měli vyjádřit ke svým záměrům vedoucím k odstranění ekologických zátěží v okolí našeho města. Souhlasíme s Vámi, že je nutné o rizicích vyplývajících pro obyvatele Příbrami, ať už mají původ v těžbě či zpracování radioaktivní suroviny, kovů či kovových odpadů, skladování plynu či skládkování komunálního odpadu, být informováni,  jednat o nich a společně nacházet optimální řešení. Jde o dlouhodobé cíle a úkoly, kdy by všichni občané Příbrami měli být informováni o tom, jakým způsobem se do budoucna uvažuje o eliminaci rizik vyplývajících z těchto činností pro každodenní život.

Na druhou stranu jsou ovšem zcela aktuální problémy,  kterým je nutno věnovat  zvýšenou pozornost  ihned. Jedním z nich je těžba a úprava kameniva na odvalu bývalé šachty číslo 15, u silnice spojující Příbram a Milín.  

Šance pro Příbram je přesvědčena, že k této problematice by mělo být svoláno mimořádné zastupitelstvo města, případně, jak jsme Vás již jednou žádali, měl by tento bod být zařazen jako samostatný na jednání zastupitelstva města, a to z toho důvodu, že veřejná beseda s občany nemůže přijímat odpovídající opatření. To může činit pouze zastupitelstvo.

Žádáme Vás proto o jeho svolání s tím, že Vás taktéž žádáme, abyste osobním dopisem pozval generálního ředitele státního podniku DIAMO pana Ing. Tomáše Rychtaříka. Jsme přesvědčeni, že pan generální ředitel neodmítne svou účast. Součástí dokumentace předkládané zastupitelstvu by v tomto případě měla být komplexní informace o plánech společnosti, která má zájem o komerční využití kameniva na odvalu šachty číslo 15, o rizicích spojených s touto činností pro život občanů města  a o opatřeních podniknutých Městským úřadem v Příbrami a Radou města Příbram.

Vážený pane starosto, věříme, že budete náš požadavek, vycházejících z opakovaných žádostí občanů města Příbram, respektovat.

S pozdravem

Klub zastupitelů Šance pro Příbram

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …