Schwarz (KDU-ČSL): Otevřený dopis členům Zastupitelstva Prahy 2

29.11.2017 21:56

Vážení kolegové, dovoluji si formou otevřeného dopisu reagovat na vyřazení řádného bodu č. 22 z programu pondělního jednání Zastupitelstva MČ Praha 2, a to „ K doporučení Kontrolního výboru ZMČ Praha 2 v oblasti zadávání veřejných zakázek".

Schwarz (KDU-ČSL): Otevřený dopis členům Zastupitelstva Prahy 2
Foto: TOP 09
Popisek: Otto Schwarz

Tento bod byl vyřazen z programu jednání Zastupitelstva Prahy 2 dne 27.11.2017 na návrh radního pro oblast investic Jana Korsesky (ODS) se zdůvodněním, že doporučení Kontrolního výboru zastupitelstva v bodě 2/ tohoto návrhu je v rozporu se Zákonem č.134/2016 o zadávání veřejných zakázek.

Musím s lítostí konstatovat, že radní Korseska podal v tomto směru členům zastupitelstva nepravdivou a zavádějící informaci, ať už úmyslně nebo z neznalosti příslušného ustanovení zákona o ZVZ.

Ustanovení o možnosti, že zadavatel může zadávací řízení zrušit, pokud se do soutěže přihlásí pouze jeden uchazeč nebo jeden uchazeč zbude po vyloučení všech ostatních, je obsaženo v § 127 odst. 2 písm. h), který je sice v části zákona o nadlimitních zakázkách, ale ta se použije i na zakázky podlimitní (§ 52 písm. b) i na zjednodušené podlimitní řízení (§ 53 odst. 7).  U zakázek malého rozsahu je možno zrušit zadávací řízení dle vůle zadavatele. (Tento výklad zákona byl konzultován s právníky sdružení Oživení o. s.)

Předpokládám, že předmětný návrh usnesení bude proto předsedou Kontrolního výboru předložen na příštím jednání zastupitelstva znovu a v této souvislosti rovněž očekávám omluvu radního Jana Korsesky členům zastupitelstva, že byli uvedeni v omyl nepravdivým tvrzením o kolizi se zákonem.

Vzhledem k tomu, že součástí příloh k návrhu usnesení nebyl podnět, který jsem podal Kontrolnímu výboru ve věci prošetření způsobu zadávacího řízení na veřejnou zakázku "Náměstí Míru 20/600-klimatizace do ul. Jugoslávská" (ZDE) a na který doporučení Kontrolního výboru (přijato hlasováním 10-0-0) reaguje, dovoluji si zaslat v příloze.

Věřím, že po seznámení se s těmito skutečnostmi, bude příslušný návrh usnesení na příštím jednání Zastupitelstva MČ Praha 2 schválen.

S přáním hezkého dne

MUDr. Otto Schwarz
člen zastupitelstva
KDU-ČSL Praha 2

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

10:14 Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

Pro ty, kteří Trikoloru neoprávněně nálepkují, že jsme náckové, že jen strašíme migrací: V Německu j…