Seďa (ČSSD): Je třeba se zaměřit na řešení základních problémů

11.10.2016 17:52

Každé město se potýká se svými problémy. Nicméně je nutno tyto problémy řešit, protože jejich neřešení ohrožuje jeho budoucí rozvoj .

Seďa (ČSSD): Je třeba se zaměřit na řešení základních problémů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Jako opoziční zastupitel se dlouhodobě snažím, aby zvolení zastupitelé a zejména radniční koalice začala konečně řešit základní problémy města. Vždyť máme v „šuplíku“ řadu projektů, analýz a studií, které tyto problémy nejen definují, ale zároveň ukazují, jak je řešit. Záleží pouze na odvaze vedení města, aby tyto problémy pojmenovala a navrhla řešení. Dnes se pouze ukazuje, že radniční koalice přešlapuje na místě a jako ten pštros strkající hlavu do písku se snaží raději nevidět a neslyšet. Či podporuje investice méně potřebné.

Tedy opět, jako mnohokráte, připomenu tyto základní problémy, které jako sociální demokrat vidím. Tím prvním je negativní demografický vývoj a neustálý pokles obyvatel města a jeho stárnutí. Zde je třeba pozitivně motivovat mladé spoluobčany, naše děti, aby zůstávali bydlet ve městě a aby se po studiích vraceli domů. K tomu je třeba více aktivit v oblasti dostupnosti bydlení a podpory kvalitní a dobře placené práce. Na straně druhé je třeba rozšiřovat a podporovat celou plejádu sociálních a terénních služeb pro naše nejstarší spoluobčany.

Druhým problémem je přehuštěná doprava a sní spojené problémy s parkováním.Zde je třeba podpořit dostupnost a kvalitu MHD, změnit systém parkování a podpořit záchytná parkoviště či výstavbu nových. A také vyžadovat po investorech, aby počet parkovacích míst zajistili i pro širokou veřejnost. Dále je třeba připravit a realizovat důležité dopravní stavby, a to napojení ulice Průmyslové na obchvat města a výstavbu nového přemostění přes řeku Moravu. Bez těchto investic dojde pouze ke zhoršení dopravní situace ve městě i ke snížení kvality životního prostředí.Což se negativně odrazí na zdraví občanů města.

Třetím problémem je zachování kvality a dostupnosti ostatních veřejných služeb, jako je zdravotní péče, vzdělávání, péče a rozšiřování zeleně, údržba komunikací, revitalizace dětských hřišť a sportovišť, aktivní spolupráce s neziskovým sektorem a podnikatelskou veřejností. Ale zejména jde o zprůhlednění rozhodovacího procesu a o transparentnost vynakládaných veřejných prostředků. A k tomu je třeba i aktivita občanů, ke které vyzývám.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.