Seďa (ČSSD): Tisková zpráva MO ČSSD k 2. zasedání ZM Uherské Hradiště

10.12.2014 5:32

Zastupitelé za ČSSD nepodpořili jednací řád ZM a výborů ZM, a to zejména z důvodu ne podpory navrhovaných změn ze strany radniční koalice.

Seďa (ČSSD): Tisková zpráva MO ČSSD k 2. zasedání ZM Uherské Hradiště
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Sociální demokraté navrhli mimo jiné opětovné zavedení přímých audiovizuálních přenosů a záznamů ze zasedání ZM. Důvodem byla snaha o rozšíření informovanosti veřejnosti a o zvýšení transparentnosti rozhodování jejich zástupců v ZM. Dalším požadavkem byla možnost sdružení členů ZM v politických klubech a úprava jejich činnosti. Jedinou změnou, kterou se ČSSD podařilo prosadit do jednacího řádu bylo rozšíření možnosti Kontrolního výboru ZM informovat členy ZM o plnění usnesení z minulého zastupitelstva, a to na každém zasedání ZM.

Při projednávání OZV č.4/2014 o místním poplatku za komunální odpad předložili zastupitelé za ČSSD návrh na rozšíření osvobození od tohoto poplatku na děti do 15.roku věku. Ani tento návrh nebyl radniční koalicí podpořen, a to přesto, že jedna z koaličních stran slibovala dokonce zrušení tohoto poplatku. Cílem návrhu sociálních demokratů bylo zvýšit motivaci mladých rodin o trvalé bydliště ve městě, protože stále dochází k úbytku občanů Uherského Hradiště. Tím dochází ke snížení koeficientu pro sdílené daně v rámci RUD a snížení příjmů do rozpočtu města. Zastupitelé ČSSD taktéž nepodpořili OZV č.5/2014, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství. Důvodem byl nesouhlas s nevhodně umístěnými plochami pro volný pohyb psů.

ČSSD nepodpořila rozpočet na rok 2015 a rozpočtový výhled do roku 2020 z následujících důvodů:

- plánovaný rozpočet na rok 2015 bude ztrátový (ztráta 43 mil. Kč). Ztrátu je navrhováno krýt snížením likvidity města ze 123 mil. Kč na začátku roku na 39 mil. k 31.12.2015 a prodejem akcií v držení města.

- radniční koalice rezignovala na řešení velkých dopravních staveb v rámci nového plánovacího období EU. ČSSD také nesouhlasí s některými investicemi, jako je vybudování infrastruktury pro skanzen na Rochusu , projekt výstavby muzea v Sadech apod.

- rozpočtový výhled bude poddimenzován v rámci investic na cca 30 mil. Kč /rok (bez dotací). ČSSD se podařilo prosadit návrh, aby RM předložila do 30.6.2015 návrhy konkrétních opatření k zastavení úbytku a ke zvýšení počtu obyvatel města. Důvodem je stabilizace městského rozpočtu, podpora občanů města a koncepční řešení dnes jednoho z největších problémů města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Antonín Seďa - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.