Sehnal (APB): Na české pravicové scéně pokračuje sjednocovací proces

01.04.2021 10:31

Členové nového projektu Aliance pro budoucnost, pod jejíž hlavičkou kandiduje kromě bývalé ODA také Strana konzervativní pravice - Řád národa, Agrární demokratická strana a Demokratická strana zelených - za práva zvířat, si slibují jistější výsledek a konec velkého tříštění hlasů z minulosti.

Sehnal (APB): Na české pravicové scéně pokračuje sjednocovací proces
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost

Před třemi lety jsem znovu obnovil značku Občanská demokratická aliance (ODA) a během této doby jsme sbírali zkušenosti. Politika je řemeslo a řekl bych, že obtížné řemeslo s velmi prapodivnými principy. Kandidovali jsme v celé řadě voleb, připomněl bych, že jsme postavili i vlastního prezidentského kandidáta, bývalého šéfa Škody Auto Vratislava Kulhánka. V komunálních volbách jsme postavili 15 kandidátek a sedm jich uspělo, máme starosty i místostarosty. 
 
V minulosti mnohé strany s podobným programem kandidovaly proti sobě a hlasy voličů tak v podstatě propadaly a tomu by měl nový projekt zabránit.
 
Protože stále není jisté, jak bude nový volební systém vypadat a opět by mohl nějakým způsobem menší strany znevýhodňovat, místo koalice jsme se domluvili kandidovat pod jednou značkou. Brali jsme v potaz, aby v čele těch jednotlivých stran byli lidé s jasnými zkušenostmi z osobního civilního života. Zásadním faktorem je rovněž to, že jsme nechtěli pouze politické subjekty z Prahy, ale aby celý projekt byl rozkročen v rámci celé České republiky.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…