Senátor Czernin: Jsem zhnusen a stydím se

23.04.2018 14:35

Senátor Tomáš Czernin k návštěvě Miloše Zemana na sjezdu KSČM

Senátor Czernin: Jsem zhnusen a stydím se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Milí přátelé, já jsem rozzloben.

Jsem zhnusen a stydím se, že naše krásné město Nymburk muselo na svém území snášet něco takového, jako je stranický sjezd Komunistické strany, zločinné organizace, která měla být už dávno zrušená.

Je takřka 30 let po revoluci a my vidíme, že na sjezd KSČ přijíždí jako host prezident republiky. Přijíždí na sjezd té Komunistické strany, která tady 40 let vraždila justicí, v lágrech a na hranicích. Té komunistické strany, která zavírala do kriminálu tisíce lidi pro pravdu, pro majetek, pro myšlenky. Té komunistické strany, která dohnala statisíce schopných lidí k emigraci, rozvrátila rodiny a zničila jejich osudy.

Tahle strana se nikdy nereformovala. Nikdy neuznala svou vinu, nikdy se neomluvila. Jsou to stále ti samí bolševici, pohrobci Stalina, stejní jako když rozkulačovali venkov, kradli fabriky i dílny a zavírali lidi do vězení. Dneska je vidíme, jak hladově koukají po moci z rukou STBáka. Jak bezostyšně mlaskají nad koryty v parlamentu. Jak podkopávají naši pozici v NATO a EU vazalskou službou ruskému medvědovi.

A sem přijíždí prezident? Dovedete si tu představit prezidenta Václava Havla? Dokonce ani Klaus to neudělal. Ale Zeman ano. Přistrkuje komunisty k moci. Bez kapky studu, bez náznaku úcty k těm mrtvým, bez ostychu před těmi tisíci zničených osudů. Nad tím zůstává rozum stát a bouří se v nás bezmocný hněv. Můžeme se vztekat, můžeme brečet nad těmi, kdo se tu promenují jako Krylovy Maškary „tak jako kdysi a tak jako včera / i dnešní den znova / vždy bojí se slova“

Proto my musíme mluvit. Ukazovat prstem na svinstvo a nebezpečí. Dřív než nám zase ukradnou budoucnost. Díky vám za to, že jste tady. Snad to s námi pořád ještě není tak strašné. Díky!

Nymburk, 21. 4. 2018
Sjezd KSČM za účasti Miloše Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.