Senátor Valenta: Konec nočních zábav?

28.09.2016 19:56

Neuvěřitelné! Vláda hodila přes palubu všechny spolky a další pořadatele akcí nejen ve městech, ale také na venkově. Od 1. října totiž zásadním způsobem změnila pravidla, podle kterých může radnice zkrátit dobu nočního klidu.

Senátor Valenta: Konec nočních zábav?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Tzv. policejní hodina začíná platit každý den ve 22 hodin. Kdo chce pořádat akci déle, bude muset tuto akci výslovně dostat přímo do textu obecně závazné vyhlášku. A tu musí předem schválit zastupitelstvo. Podle mne je to neuvěřitelně hloupý zásah do kulturního života na Slovácku. Vláda příšerným způsobem svázala ruce všem pořadatelům kulturních i společenských akcí a navíc udělala z každého starosty hlupáka, který nedokáže posoudit, jestli je akce v zájmu obyvatel, nebo není. Vítám, že ministerstvo vnitra přispěchalo alespoň s nějakou pomocí a metodickou nápovědou, ale obávám se, že úředníci v Praze vůbec nedomysleli, jak moc práce přidělají každé sebemenší obcí, která se stará o kulturní život v obci. Obce budou mít zase jenom další starosti navíc. A pořadatelé jako myslivci, sportovci nebo folkloristi tak budou muset velmi dopředu plánovat, jestli budou chtít udělat nějakou noční akci. Možná by stálo za to, aby obce si do vyhlášek zanesly, že zkrácení nočního klidu bude preventivně celé léto a každý páteční a sobotní večer. Myslím si, že by to byla ta správná odpověď na nesmyslnou pražskou regulaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…