Senátor Valenta: Náš společný tlak na ministerstvo financí se vyplatil

16.05.2017 14:51

Finanční správa ustupuje – oznámila totiž, že mění metodiku, která upravuje povinnosti venkovských spolků v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb.

Senátor Valenta: Náš společný tlak na ministerstvo financí se vyplatil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference k senátnímu návrhu zákona na zrušení EET

Nově budou muset EET používat pouze ty spolky, které ročně překročí 300 tisíc Kč, a to např. za prodej občerstvení na hodech či fašanku nebo za prodej piva a klobásky během fotbalových utkání. Původní limit 175 tisíc Kč byl totiž pro většinu malých spolků natolik nízký, že by do povinnosti používat EET spadla drtivá většina z nich.

Za toto vítězství jsem rád. Jde vidět, že náš společný boj, ve kterém jsem spojil síly nejen s mnoha starosty ze Slovácka, ale také se stovkami neziskových organizací, nebyl marný a že má smysl nenechat pražské úředníky vytvářet nesmyslné pravidla a regulace.

Na druhou stranu jsem však přesvědčen o tom, že i nově stanovený limit 300 tisíc Kč je částkou, kterou si úředníci vycucali z prstu, a není podložen žádnou pořádnou argumentací.

Spolky by podle mne neměly být svazovány takovými nesmysly, jakým je například EET. Naopak bychom měli být vděčni za to, že právě spolky udržují kulturní a sportovní život na venkově. Tak už těmto aktivním a pracovitým lidem konečně přestaňme házet klacky pod nohy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.