Senátor Valenta: Výsměch chudým lidem

21.06.2018 10:52

Opravdu se nestačím divit tomu, co všechno se dá financovat z fondů EU. Tedy abych byl přesný – za co všechno se dají vyhodit peníze z fondů EU. Tragikomickým příkladem je kuchařka pro chudé.

Senátor Valenta: Výsměch chudým lidem
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Nedivím se, že právě skupina osob, pro které je tato kuchařka určena, ji považuje za výsměch. Začínáme totiž tím, že ty nejchudší skupiny, které mají vařit z povadlé zeleniny a slupek, musí vlastnit počítač, aby si tuto online kuchařku mohly stáhnout.

Jakýkoliv masový pokrm (špagety, karbanátky, masové kuličky, rizoto, zapečené těstoviny nebo brambory a dokonce i gulášová polévka) se vytváří z masa v konzervě, která je mnohdy dražší než maso samotné, o výživové hodnotě ani nemluvě. O zvětralém vínu jako ingredienci v lednicích nejchudších by se asi také dalo polemizovat.

Kuchařka fakt stojí zato – prohlédl jsem si ji a považuji ji za výsměch chudým lidem. Na jedné straně by měli použít jako ingredience stonky z rajčat, slupky z mrkve, petržele a celeru, kořínky pórku, zdřevnatělé konce chřestu a tvrdé košťály brokolice (což ale znamená, že veškeré tyto potraviny musí lidé mít doma – tedy nechápu, proč mají používat jen slupky), aby hned na další straně našli recept, obsahující ingredience jako vejce, smetana, mléko, čokoláda, rum, pomerančová kůra, máslo apod. – které do kuchařky pro nejchudší příliš nepatří.

Tento počin by byl opravdu úsměvný, kdyby se peníze z fondů nedaly pro sociálně slabé skupiny využít daleko lepším způsobem.

Reportáž opravdu stojí za zhlédnutí (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…