Senátor Valenta: Zlikviduje EU lokálky?

01.05.2018 13:31

Vždyť je to přece pořád jako přes kopírák. Úředníci v Evropské unii se zřejmě nudí a tak vymyslí nové úžasné celoevropské zdokonalující pravidlo s cílem šířit dobro a zbavit občany členských zemí starostí či vlastní zodpovědnosti.

Senátor Valenta: Zlikviduje EU lokálky?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Evropští politici okouzleni svou potřebností a moudrostí pak přijmou robustní evropskou regulaci a ještě se za ni veřejně pochválí. Až pak někdo zjistí, že tato regulace má likvidační dopad na něco, co dlouhé roky bez problému fungovalo a nepotřebovalo mudrlanty z Bruselu, aby vše od základů překopali, zdražili anebo přímo zničili. A přesně tento scénář teď zřejmě čeká železniční lokálky, na které může velmi negativně dolehnout paušální evropské podmínky, které by přestaly dělat rozdíl mezi železniční trasou v mezinárodním koridoru a motoráčkem, který spojuje i ty nejzapadlejší lokality. Určitě vítám, že Správa železniční dopravní cesty připravuje rekonstrukci lokálních železnic u nás na Slovácku. Ale proč to má být Brusel, který po celé Evropě nařídí nesmyslné podmínky, které pak budou muset všichni z povinnosti splnit, bez ohledu na ekonomickou efektivitu, lokální možnosti, apod. Evropská unie by se měla starat jen o to, co jí přísluší, a nevměšovat se do agend, ve kterých se chová jako slon v porcelánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

6:16 Fiala (SPD): Přijetím eura bychom přišli o ekonomickou suverenitu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.