Senátorka Horská: Kam směřuje české vzdělávání?

06.02.2016 12:16

Vzdělávání je jedním z největších současných problémů naše společnosti.

Senátorka Horská: Kam směřuje české vzdělávání?
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

Co má být jeho obsahem a připravujeme naše děti skutečně prakticky na život? Jaký má být dnešní učitel, co má v dětech rozvíjet? Jakým směrem se ubírá české základní vzdělávání a co brání jeho změnám? Máme žáky trestat nebo je k chybám podněcovat? Otázek je spousta a odpovědí a kvalitních řešení se nedostává dost na to, aby český vzdělávací systém byl dostatečně konkurenceschopný.

Na tato témata budou v pondělí 8. února od 17 hodin v Sále Jana Kašpara diskutovat odborníci na školství: Jaroslav Fidrmuc, bývalý náměstek ministryně školství a Bob Kartous ze společnosti Eduin. Oba mají v řadě věcí zcela odlišné pohledy na úlohu vzdělávání, lze tak čekat zajímavý argumentační souboj. Debaty, která nese název „ Kam směřuje české vzdělávání a co brání jeho změnám?“, se bude účastnit také Ivana Nejedlá, ředitelka Základní školy Studánka a  Petr Řezníček, předseda výboru pro výchovu vzdělávání a zaměstnanost Pardubického kraje. Od nich se očekávají postřehy lidí ze školské praxe.

Debatu organizuje a bude moderovat senátorka Miluše Horská, která se problematikou vzdělávací politiky dlouhodobě zabývá. „Nikomu z nás nemůže být lhostejné, kam kráčí naše školství. Věřím, že tato debata nás v hledání jeho konkurenceschopnosti posunu o kus dál“, sdělila senátorka. Debata chce zodpovědět na několik otázek, které jsou v očích veřejnosti vnímané za sporné. Probírat se budou obsahy učebních osnov, ale také způsob vzdělávání, či novela školského zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.