Senátorka Vítková: Regionální školství – teorie a praxe

22.09.2020 19:13

V pondělí 21. září se v Katolickém domě v Blansku uskutečnil odborný seminář Regionální školství Boskovicka a Blanenska. Seminář uspořádala senátorka Jaromíra Vítková s podporou Institutu pro křesťansko-demokratickou politiku.

Senátorka Vítková: Regionální školství – teorie a praxe
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Anketa

Co podle Vás nejvíc pomáhá proti koronaviru?

25%
hlasovalo: 10197 lidí
Starostové, učitelé a ředitelé škol se měli možnost seznámit s aktualitami nejen regionálního školství Boskovicka a Blanenska. Úvodní prezentaci si připravila senátorka Vítková, která se problematice školství a zejména předškolnímu vzdělávání věnuje již několik let.

„V poslední době jsem řešila zejména dětské skupiny, mateřské školy a obecně problematiku předškolního vzdělávání a jeho nedostatky. Uspořádala jsem několik akcí nejen v Senátu. Mojí snahou je nyní zrealizovat usnesení Školského výboru v Senátu, které říká, že by měla být ustanovena Stálá mezirezortní skupina. Tato skupina by se pravidelně scházela a reflektovala by aktuální problémy předškolního vzdělávání. Již jsem se několikrát obrátila na ministra MŠMT, aby skupina vznikla co nejdříve,“ sdělila senátorka Vítková.

Technické mateřské školy a polytechnické vzdělávání je jedním z témat, kterým se senátorka věnuje a pozvala přítomné na plánovanou konferenci Polytechnické vzdělávání dnes a zítra, sdílení dobré praxe, kterou pořádá společně s MAS Boskovicko PLUS 16. 10. 2020 v Boskovicích.

Pavla Nováková z odboru školství MěÚ Boskovice srovnala starý a nový systém financování škol. Pan ředitel Základní školy speciální Blansko Martin Koupý a místostarosta města Blanska František Hasoň seznámili přítomné s fungováním speciálních škol, které v širokém spektru vzdělávání mají své místo. Interaktivně byly přiblíženy od katechetek Lenky Pohlové a Venduly Zachovalové jak vypadají pastorační vstupy do škol.

Poslanec Jiří Mihola se věnoval zejména školskému zákonu a jeho novelám, které proběhly nebo jsou v diskuzi, dále také k novele zákona o pedagogických pracovnících. V neposlední řadě důležitost péče o životní prostředí představil za IKDP Kryštof Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.