Skandera (BPP): Odpustek vůči seniorům?

21.09.2016 18:29

Přilepšení 300 Kč důchodcům je předvolební tah nebo odpustek?

Skandera (BPP): Odpustek vůči seniorům?
Foto: usvitnarodnikoalice.cz
Popisek: Rudolf Skandera

Je mi opravdu líto důchodců, kteří musí počítat každou korunu. Zrovna včera na předvolební besedě ve Vrbně pod Pradědem jsem se setkal s paní, které po zaplacení všeho zbude 1900 Kč na měsíc, a já zoufale přemýšlel, jak s tím dokáže vyžít. To, že mi říkala, že je jí 86 let, moc už toho nepotřebuje a že má malou zahrádku, pár slepic a králíků, mne zrovna nenaplnilo optimismem směrem k důchodcům.

Už mne opravdu štve, jak je najednou před volbami zájem o důchodce, o zlepšení zdravotní péče a její dostupnost, a to ještě často od těch, kteří tyto věci mohli ovlivňovat i dříve. Důchodce nesmí být ekonomicky vyřazen na okraj společnosti a nesmí sloužit jen jako předvolební agitace. Takže přidat důchodcům určitě ano, více a častěji. Peníze se na to určitě najdou jako se našly na jiné věci. A hlavně, už je nejvyšší čas uvažovat o důchodové reformě a ne jen o kosmetických úpravách. Aby pak přidání důchodů seniorům nevypadalo skutečně jen jako odpustek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.