Skopeček (ODS): Prezident zákon nevetuje, ani nepodepíše

31.12.2020 8:31

Komentář na facebookovém profilu k 'vetu' daňového balíčku.

Skopeček (ODS): Prezident zákon nevetuje, ani nepodepíše
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

U daňového balíčku je pro mě podstatná a směrodatná vůle prezidenta, který deklaroval, že zákon nevetuje, ani nepodepíše. Samozřejmě, že nejlepší a pro daňové poplatníky nejistější variantou bylo zákon podepsat. Z dopisu prezidenta předsedovi Sněmovny ale explicitně nevyplývá, že by se jednalo o veto. Chybí obvyklý odkaz na článek Ústavy, zákon se v případě veta vrací Sněmovně, nikoliv “jen” jejímu předsedovi.

Spíše než formulace z dopisu je otázka, zda prezident může aktivním krokem zkrátit 15-ti denní lhůtu, po jejíž marném uplynutí se nepodpis prezidenta chápe jako fikce souhlasu. To je případně otázka pro Ústavní soud. Doufám ale, že to nebude levicovými stranami ve Sněmovně zneužito k dalšímu kolu boje proti snížení daní, které mělo a má beztak ve Sněmovně většinovou podporu. Věřím, že zákon vyjde ve Sbírce zákonů co nejrychleji a lidem se včas sníží daně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky