Šmída (Piráti): Důležitější volby ještě nebyly. Nezahoď svůj hlas

11.07.2017 15:27

Už jsme to slyšeli mockrát: Kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali. Ale je to právě tento způsob myšlení, který nikdy nic nezmění.

Šmída (Piráti): Důležitější volby ještě nebyly. Nezahoď svůj hlas
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Říká se, že nespokojení občané k volbám nechodí. Není to paradox? Právě svou nevolbou pomáhají udržet u moci právě ty politiky, kteří je znechutili. Současní političtí představitelé, místo toho, aby se obhájili, tak házejí špínu jeden na druhého. Celá politika pak vypadá jako kýbl plný špíny.S tím pak souvisí další klasická hláška: Slušnej člověk nemá v politice šanci! Ba, co víc! Slušnej člověk se do politiky ani nehodí! A ono to tak v těch průzkumech opravdu vypadá. Strany a lidi, kteří jsou spojeni s nejrůznějšími skandály, znovu a znovu dostávají hlasy svých věrných a do sněmovny se pravděpodobně opět dostanou. Důležitější však bude, kdo v té sněmovně bude s nimi. Kdo jim bude dýchat na záda, kontrolovat, zveřejňovat, vyvolávat diskuzi a dodávat argumenty. Jsem přesvědčen, že Piráti ve sněmovně můžou Česku jedině prospět.

Následující volby budou první po mnoha letech, kde nebudou ústředním tématem poplatky v nemocnici či hýbání s daňovými sazbami. Víc, než kdy jindy, půjde především o svobodu a demokracii, ať už to zní jakkoli vznešeně. Žijeme v zastupitelské demokracii, a jedním z úkolů občana-voliče je najít zastupitele, jež bude i jeho hlasem promlouvat v zastupitelských orgánech. A Piráti se nabízejí jako alternativa ke starým zkostnatělým stranám i podnikatelsko-politickým projektům. Dobrovolnický přístup, otevřenost a upřímná motivace lidí, kteří chtějí sdílet snahy o lepší budoucnost, to jsou jen jedny z mnoha argumentů, proč letos k volbám jít a volit Piráty.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…