Sobotka (ČSSD): Fungující stát prosadí jen silná vláda

20.10.2013 12:40

Hlasovat půjdeme už za pět dnů. Po sedmi letech neúspěšné vlády pravice je konečně šance na změnu!

Sobotka (ČSSD): Fungující stát prosadí jen silná vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Proč jsou volby důležité?

Hlasovat půjdeme už za pět dnů. Po sedmi letech neúspěšné vlády pravice je konečně šance na změnu! Lidé si přáli předčasné volby, je potřeba je proto ke změně využít. Pravicová vláda ODS a TOP 09 selhala, dostala zemi do vleklé recese, zadlužila stát o 850 miliard, snížila reálné příjmy občanů, ztrojnásobila

DPH na potraviny a léky, prosadila sporné církevní restituce.

Proto ČSSD jednoznačně vylučuje povolební spolupráci s ODS nebo TOP 09. Tyto strany jsou pro nás díky své politice nepřijatelné! Volby rozhodnou o poplatcích ve zdravotnictví, o valorizaci důchodů, o výši minimální mzdy, o snížení DPH na léky, o zrušení tzv. druhého pilíře, o podobě církevních restitucí, o dostupnosti zdravotnictví a vzdělání, o zkrocení exekutorů a lichvářů, o tom zda budou dostupné kvalitní potraviny.

Proč mají lidé jít volit?

Pravice nezmizela. Jen přeskupuje síly. TOP09 M.Kalouska se může společně s ODS  dostat do vlády prostřednictvím ANO Andreje Babiše. Miliardář Babiš nikdy koalici s ODS nebo Kalouskem výslovně nevyloučil. Hlas pro ANO je tak i potenciálním hlasem pro Kalouska a Němcovou v příští vládě.

Hrozí riziko, že malé strany půjdou cestou Věcí veřejných. Nejprve pravici kritizují, pak se s ní obejmou.  Znovu tu můžeme mít nové Drábky , vleknoucí se vládní krize a Kalouska ve vládě!  Tomu musíme společně zabránit.

Hlasy pro nové strany mohou snadno propadnout. Například u Zemanovců hrozí, že se stejně jako v roce 2010 nedostanou do sněmovny a hlasy jejich voličů budou přerozděleny i ve prospěch ODS a TOP 09.

Nové strany se vždycky rozpadnou dříve, než stačí splnit cokoliv z toho, co slibovaly. Vzpomeňte si na VV. Co po nich zůstalo? Nové strany přinesly jen chaos, politickou krizi a rozklad státu. Postavit na takových stranách stabilní vládu, která vydrží čtyři roky, je nemožné. Do politiky se snaží vrátit lidé, kteří nesou odpovědnost za marasmus minulých tří let. Vít Bárta a další véčkaři kandidují za Úsvit Tomia Okamury.  Skandály s nimi spojené budou pokračovat.

Platí také, že čím více stran ve Sněmovně, tím slabší vláda, tím hůře se hledá shoda. Malé strany vydírají, aniž by k tomu měly od občanů odpovídající mandát.

Lidé by proto neměli tříštit hlasy mezi příliš velké množství stran.

Proč volit sociální demokracii?

Nabízíme lidem Dobře fungující stát. Ten může prosadit jen silná a stabilní vláda sociální demokracie. Sociální demokracie je jedinou silou v zemi, která může sestavit soudržnou a kompetentní vládu. Fungující stát může prosadit jen vláda nezávislá na politickém vydírání malých stran, pletichách a hájení parciálních zájmů. Jen silná vláda může odřezat státní penězovody vedoucí k soukromým skupinám.

Obracím se proto na občany a žádám je, aby dali ČSSD skutečně silný mandát. Je nutno rozhodnout. Dobře fungující stát, který bude pracovat pro své občany, prosadí jen silná vláda!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…