Sobotka: ČSSD i 136 let po založení silně ctí tradiční hodnoty spravedlnosti a úcty k lidem

06.04.2014 12:00

Výročí 136 let od založení si v úterý připomene Česká strana sociálně demokratická.

Sobotka: ČSSD i 136 let po založení silně ctí tradiční hodnoty spravedlnosti a úcty k lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci

Její čelní představitelé se sejdou u kulturního domu Kaštan, aby krátce zavzpomínali na významné okamžiky z dějin nejstarší a nejvýznamnější tuzemské strany. Tradiční sociálnědemokratické hodnoty – především demokracie, spravedlnost a úcta k lidem i právu – hrají roli zvláště v době nástupu nových, neprůhledných hnutí, která získávají přízeň voličů kvůli mocně financovanému marketingu.

Přijít oživit důležité momenty ze sociálnědemokratické historie dorazí v úterý 8. dubna od 11:45 do 12:15 vedení strany včetně předsedy Bohuslava Sobotky. Tato důležitá událost má své tradiční místo u pamětní desky u kulturního domu Kaštan. Právě zde byla roku 1878 založena Československá sociálně demokratická strana dělnická – ideová základna dnešní ČSSD, která je tak nejstarší tuzemskou politickou stranou a jedinou zárukou životních jistot pro lidi. 

„Sociální demokracie to neměla v Česku v počátcích opravdu lehké. Vždyť první desetiletí její činnosti poznamenala tvrdá perzekuce ze strany tehdejší státní moci i vnitřní ideová krize, kterou procházelo celé sociálnědemokratické hnutí v Rakousku,“ připomněl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a dodal, že se velmi těší z diskuse, která v současné době probíhá kolem reformy strany.

Vedení ČSSD si v neposlední řadě cení rozšiřující se spolupráce s evropskými partnery jak v rámci Strany evropských socialistů a demokratů (PES), tak v Progresivní alianci socialistů a demokratů v Evropském parlamentu (S&D). O to větší význam pak nese konference Relaunching Europe, který se koná již příští pátek s cílem diskutovat s lidmi a odborníky o budoucnosti Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…