Sobotka: Cítím hluboký vděk vůči všem, kteří se na osvobození naší země podíleli

06.05.2014 20:02

Premiér Bohuslav Sobotka uctil památku obětí druhé světové války v Plzni.

Sobotka: Cítím hluboký vděk vůči všem, kteří se na osvobození naší země podíleli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka uctil v úterý 6. května památku padlých ve druhé světové válce. Pietního aktu u příležitosti 69. výročí osvobození Plzně se spolu s premiérem zúčastnili také předseda Senátu PČR Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Hamáček či ministr vnitra Milan Chovanec.

"Před 69-ti lety byla americkou armádou osvobozena Plzeň. A několik dnů na to skončila druhá světová válka, nejstrašnější válka v dějinách lidstva. Cítím hluboký vděk vůči všem, kteří se na osvobození naší země podíleli. Zde v Plzni především účastníkům Plzeňského povstání proti nacistické okupaci, které vypuklo už 5. května 1945 a také vůči americkým vojákům, kteří za naší svobodou bojovali a mnozí zde také položili život.

Rád bych se v tuto chvíli poklonil před odvahou a hrdinstvím těch, kteří měli odvahu, aby během druhé světové války bojovali proti zlu, na všech frontách a také tady u nás v domácím odboji. Jejich boj nebyl marný, čest jejich památce," řekl premiér Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.