Sobotka: V elektronizaci státní správy jsme na jednom z posledních míst. To chceme změnit

22.10.2015 12:36

Premiér Sobotka chce zrychlit digitalizaci státní správy, letos v prosinci bude mimořádná porada členů vlády k plnění Akčního plánu pro rozvoj digitálního trhu.

Sobotka: V elektronizaci státní správy jsme na jednom z posledních míst. To chceme změnit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes, 22. října 2015 na Úřadu vlády ČR jednal s ministrem vnitra Milanem Chovancem, ministryní školství Kateřinou Valachovou, ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, zástupci Úřadu vlády a také s předsedou Českého telekomunikačního úřadu. Hlavním tématem byl postup prací v digitalizaci státní správy.

„Česká republika je v elektronizaci státní správy v hodnocení Evropské komise (Digital Economy and Society Index) na jednom z posledních míst. To chceme změnit, rozvoj této oblasti považuji za jednu z důležitých priorit vlády pro rozvoj hospodářství i zaměstnanosti. Je nutné v této věci zintenzivnit činnost, dosavadní postup prací nepovažuji za optimální. Proto jsem rozhodl, že na prosinec svolám mimořádné jednání všech relevantních ministrů a ministryň, do jejichž kompetence digitalizace státní správy spadá. Cílem bude vyhodnotit plnění Akčního plánu pro rozvoj digitálního trhu, který vláda schválila v srpnu. Jsem rád, že dnešní jednání vedlo ke shodě na jednotném informačním místě pro rozvoj digitálních sítí, kterým bude Ministerstvo vnitra,“ uvedl k jednání předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Dalším tématem dnešního jednání byla implementace tzv. broadbandové směrnice, jejímž cílem je snížení nákladů na budování vysokorychlostních komunikačních sítí.  Ta má umožnit prostřednictvím peněz z fondů EU zlepšit přístup k internetu v České republice. Jednotným informačním místem bude Ministerstvo vnitra. Opatření k dobudování sítí budou financována z prostředků Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu. Odborná debata o rozvoji sítí vysokorychlostního internetu se dále povede v rámci Rady vlády pro informační společnost.

Více informací k digitální agendě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.