Soukromníci budou prosazovat svůj program přes poslance ODS. Společně předkládají sérií klíčových zákonů

29.11.2017 19:30

Přestože Strana soukromníků České republiky nezískala v nedávných parlamentních volbách žádný přímý poslanecký mandát, její spolupráce s Občanskou demokratickou stranou pokračuje v rámci prosazování společného volebního programu i nadále. Obě strany totiž v mnoha ohledech hájí stejné principy, které mají pomoci vrátit do řízení státu ochranu soukromí, osobní svobody a zbavit nejen živnostníky a podnikatele, ale také občany naší země zbytečné byrokracie.

Soukromníci budou prosazovat svůj program  přes poslance ODS. Společně předkládají  sérií klíčových zákonů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Republikový sněm Strany soukromníků. Senátor Ivo Valenta a předseda Soukromníků Petr Bajer

I díky tomu, že se Soukromníci zásadním způsobem podíleli na volebním výsledku ODS a nejen díky cca 23 tisícům preferenčních hlasů pomohli ODS stát se druhým nejsilnějším poslaneckým klubem, bude spolupráce mezi oběma stranami pokračovat v oblasti prosazování společných programových priorit i nadále.

„Jsme domluveni na tom, že navážeme a budeme rozvíjet spolupráce mezi Stranou soukromníků ČR a poslaneckým klubem ODS. Do voleb jsme totiž šli se společným programem a ten se budeme snažit i přes opoziční roli zodpovědně prosazovat. Ochranu živnostníků, jejich rodin a zaměstnanců chceme dotáhnout do konce a dát jí podobu jasných legislativních návrhů. Soukromníci proto předložili ODS několik svých programových priorit a jsem rád, že již v tuto chvíli můžeme společně říct, že poslanci ODS předloží hned několik návrhů zákonů, které tyto priority odrážejí. Např. navrhujeme zrušit EET, kontrolní hlášení DPH i zákaz prodeje o svátcích. Společně také trváme na odložení účinnosti zavádění e-receptů, protože jde podle našeho soudu nejen o další zbytečnou šikanu především praktických lékařů, ale také ohrožení dostupnosti zdravotní péče především na venkově a v perifériích naší země,“ uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky.

Tím však avizovaná legislativní spolupráce mezi Soukromníky a ODS ani zdaleka nekončí. V nejbližší době by mělo dojít také na změnu protikuřáckého zákona, zvýšení limitu výdajových paušálů pro živnostníky, úlevám pro živnostníky od autorských poplatků či zrušení daně z nabytí nemovitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

16:14 Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému a jeho hrub…