Starosta Lukša: Policie musí zůstat nezávislou na politických stranách

14.06.2016 12:27

Současná hysterie kolem reorganizace policie je nebezpečná. Ukazuje na to, jak vládní strany považují policii za součást jejich politického boje.

Starosta Lukša: Policie musí zůstat nezávislou na politických stranách
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Ta má však být především zcela nezávislá na politickém dění. Další zcela nepochopitelná věc je spojovat schopnost policie vyšetřovat pouze s konkrétními jmény.

Přeci funkčnost našich složek nemůže záviset pouze na té či oné osobě. To je naprostý nesmysl. Navíc na různých kauzách pracují jednotliví, veřejnosti neznámí vyšetřovatelé. Tudíž je zjevné, že v současném boji jde spíše o to, aby tam byli ti, které si někdo přeje. A to je špatný nápad. Naprostá většina policistů nemá nic společného s politickými hrátkami a je mi líto, že se policisté stali nedobrovolnou součástí této hry. Je nutné jasně říct, že policii řídí policejní prezidium a policejní prezident je hlavním představeným všech policistů. Je v jeho kompetenci rozhodovat o organizačních změnách, jinak by byl v podstatě loutka, ale on má povinnost a odpovědnost Policii České republiky řídit. Politici by měli hlavně řešit, zda mají policisté dostatečné zázemí, vybavení a techniku, zvláště s ohledem na to, že se postupně ocitáme v době nových bezpečnostních hrozeb. Pomáhat a chránit - toto heslo se týká především občanů, ne jednotlivých stranických zájmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…