Štefek (KSČM): Spojují nás společné hranice, řeka a výstava

05.03.2015 13:31

V prostorách Východočeské galerie v Pardubicích byla 4. března zahájena výstava „Sám se skřivany“.

Štefek (KSČM): Spojují nás společné hranice, řeka a výstava
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

V prostorách Východočeské galerie v Pardubicích byla 4. března zahájena výstava „Sám se skřivany“. Vernisáže se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Jsem rád, že mohu být při konkrétním výstupu spolupráce 3 krajů, Pardubického, Královehradeckého a Středočeského. Spojují nás společné hranice, jedna řeka a nyní i třeba tato výstava. Stejně jak skřivan vítá úsvit, ať je i tato výstava úsvitem dalšího úspěšného rozvoje vzájemné spolupráce,“ řekl radní Štefek.

Záštitu nad výstavou tří institucí, Východočeské galerie v Pardubicích, Galerie moderního umění v Hradci Králové a Galerie Středočeského kraje převzal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Jejím základem jsou symbolistní díla z přelomu 19. a 20. století, která představují českou lyrickou krajinu. Výstava obsahuje na 70 děl významných českých autorů, od Julia Mařáka, Antonína Slavíčka po Františka Bílka či Jana Preislera.

V prostorách pardubického zámku doprovodí krajinky i pestrý kulturní program, výtvarné dílny a aktivity, animační programy, hudební podvečery, komentované prohlídky s autorem výstavy Richardem Drurym, přednášky i happeningy. Podrobnější program naleznete na www.vcg.cz .

Výstava potrvá až do 31. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.