Středočeský kraj: GASK získal prestižní cenu na Gloria musealis

20.05.2014 6:42

Galerie Středočeského kraje (GASK) vyhrála Cenu Českého výboru ICOM za výstavu „Images for Images, Artists for Tichý – Tichý for Artists“.

Středočeský kraj: GASK získal prestižní cenu na Gloria musealis
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Cenu obdržela na XII. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis 2013, který se konal ve čtvrtek 15. května v prostorách pražského Obecního domu.

„Cena ICOMu, tedy Mezinárodní rady muzeí, je obrovským úspěchem celého týmu GASKu, který se na výstavě Images for Images podílel. A je také určitým zadostiučiněním pro nás, členy rady, protože Středočeský kraj rozvoj Galerie dlouhodobě nezanedbatelnou částkou podporuje,“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se slavnostního večera zúčastnil.  

Výstava, která probíhala od 7. dubna do 18. srpna roku 2013, představila české veřejnosti mezinárodní sbírku současného umění poskytnutou nadací Tichy Ocean. Na uměleckém odkazu svébytného českého fotografa Miroslava Tichého z Kyjova se více než stovka umělců podílela v podání 500 děl. Autoři, kteří jsou ve sbírce zastoupeni, věnovali nadaci výměnou za Tichého fotografie svá díla ovlivněná jeho tvorbou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…