Středočeský kraj připravuje s regionem Porýní-Falc naučnou stezku

02.02.2014 19:20

Středočeský kraj plánuje s regionem Porýní-Falc a se středočeskými a německými školami vytvořit naučnou stezku, která by vedla z Prahy přes střední Čechy do německého Trieru.

Středočeský kraj připravuje s regionem Porýní-Falc naučnou stezku
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Je součástí mezinárodního vzdělávacího projektu Comenius Regio a otevřít by se měla letos v létě. Stezku využijí žáci škol pro poznávání historie a místních zvláštností obou zemí.

„Cílem projektu je vytvořit naučnou stezku mezi jedním z historických německých měst Trierem a Prahou jako středověkou metropolí s jednou z nejstarších středoevropských univerzit. Naučná stezka je jedním z projektů v rámci vzájemné spolupráce Středočeského kraje s německým regionem Porýní-Falc,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Mezinárodní projekt naučné stezky se rozběhl v roce 2012. Nyní se dokončuje průvodce stezkou, vznikají webové stránky v české, německé a anglické verzi. Pracovní tým projektu zpracovává výukové materiály.

Za region Porýní-Falc jsou do projektu zapojeny: Aufsichts-und Dienstleistungsdirektion, Trier (ADD), střední škola Berufsbildende Schule Wirtschaft, Idar-Oberstein, Červený kříž a turistický spolek. Za Středočeský kraj v projektu figurují: Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Středočeského kraje, Obchodní akademie a Vyšší odborná škola, Příbram I, Na Příkopech 104 a Vzdělávací institut Středočeského kraje - Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…