Štrobl (Republikáni): Fašisté v České republice

02.09.2016 11:15

Slovo " fašismus" je v poslední době skloňováno snad nejvíce od druhé světové války. jenže se tímto výrazem častují obě znepřátelené strany. Na jedné straně sluníčkáři a zastánci přisluhovačů Sobotky a na straně druhé odpůrci migrantů.

Štrobl (Republikáni): Fašisté v České republice
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Bohužel většina lidí, kteří tento výraz používají, ani neví, co to znamená. Hlavně mladší generace si tento výraz spojuje s Hitlerem a jeho rasistickou politikou. Trochu odbočím od fašismu a ty, kteří častují odpůrce imigrantů a islámu tímto výrazem bych chtěl informovat, že i v tomto případě jsou vedle, Hitler měl Turecko za spojence. Takže spojovat odpůrce imigrantů s Hitlerem je celkem ubohé. Ale vraťme se k fašismu. Základními znaky fašismu jsou zejména rovnostářský kolektivismus, autoritativní a vůdcovský princip, silná ekonomická role státu chápaného korporativisticky (Korporativismus předpokládá omezený počet nekonkurenčních organizací s povinným nebo polopovinným členstvím v nich, členství je profesně organizováno podobně jako u středověkých cechů.

Tyto korporace, působící často paralelně s parlamentem jsou kontrolovány a usměrňovány státem., ) v němž soukromé vlastnictví musí sloužit kolektivnímu prospěchu. Záměrně jsem vysvětlil výraz Korporativismus k lepšímu pochopení další části článku. Fašismus vznikl v Itálii již po první světové válce. Spojovat fašismus a nacismus je naprosto hloupé, protože zatímco nacismus měl jako hlavní bod programu rasismus a anitisemitismus ,  Musoliny měl ve svém hnutí řadu židovských členů a tím jsou tyto ideologie neslučitelné. Tyto fakta jednoznačně vylučují aby odpůrce migrantů a islámu někdo nazýval fašisty. Ono ani označení „xenofob“ není na místě, protože tento výraz je pro strach z něčeho neznámého...ano patří sem i cizinci a cizí kultury ale pořád se to vstahuje na kulturu nebo cizince které neznáme...tím myšleno jejich kulturu a jejich chování...My naopak chování muslimů známe velmi dobře. Taky známe jejich víru a co by nám přinesla. Takže my se nebojíme neznámého ale konkrétních věcí. To jen tak na okraj pro sluníčkáře a Sobotkovi přisluhovače, kteří nejen, že nemají dostatečný všeobecný přehled ale dokonce jsou líní si o tom něco zjistit než budou vykřikovat nebo psát do médií svoje stupidní hesla.

A teď k druhé skupině , která naopak nazývá fašisty sluníčkáře a Sobotkovi nádeníky. Tak tady už by se dalo velice polemizovat. Vrátím se teď k vysvětlivce v zavorce o korporativismu. Každý kdo se trochu zajímá o dění v této zemi dobře ví, že politici ovládají největší firmy v teto zemi a některé firmy mají konkurenci jen tak na oko ale stále si drží v podstatě monopol. Sám Sobotka se chová jako diktátor, to už snad došlo i slepemu hluchemu a beznohému chudákovi co žebrá na nádraží. Jak jinak nazvat někoho kdo nerespektuje demokraticke rozhodnutí sněmovny a děla si co chce, než diktátor. Bohužel to není ale jen chování Sobotky..Naše země se pomalu ale jistě stává fašistickou zemí...Ovlivňování médií, potlačování lidských práv a svobod, pronásledování nepohodlných osob, ovlivnování police atd. Tyto rysy jsou právě typické jak pro fašismus tak pro nacismus. je teda záhadou jak je možné, že právě přívrženci těchto praktik , nazývají druhou stranu fašisty.  

Takže když to celé shrneme...křiklouni, kteří ani netuší co křičí a oni vlastně ani nevědí co podporují, jsou v této zemi tím zlem, které ničí naší společnost. Rozhodně to nejsou obyčejní lidé, kteří se bojí o svojí budoucnost a není se čemu divit když vidí jak dopadli okolní státy. Bojí se o svoje potomky a o budoucnost své vlastní země. Těmto lidem by se ti přisluhovači diktátora Sobotky měli omluvit a veřejně. Taky by si měli uvědomit, že jednoho dne se většina přestane bát menšiny a pak..... Historie je plná takových případů a nikdo z těch diktátorů nedopadl dobře. Bohužel pokud někdo neví co je vlastně fašimsus, těžko po něm chtít aby znal nějakou histori. Každopádně jestli má někdo blíž k fašismu tak sjou to právě sluníčkáři a příznivci sobotkovi vlády. Je jasné, že nemůžeme rozhodnout o tom či je nebo není ta či ona skupina opravdu fašistická, ale každopádně zastánci migrace a Sobotky k němu mají velice blízko na rozdíl od odpůrců , kteří vlastně s fašismem nemají společného vůbec nic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.