Svoboda (ČSSD): I ty nejvýraznější osobnosti z našich řad, jsou a vždy budou součástí celku

11.10.2014 11:30

Oslovení členů a voličů

Svoboda (ČSSD): I ty nejvýraznější osobnosti z našich řad, jsou a vždy budou součástí celku
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Vážené přítelkyně
Vážení přátelé,
Vy všichni, co jste věrni sociálně-demokratickým ideálům,

dovoluji si Vás touto cestou oslovit a několik dní před komunálními volbami popřát úspěch naší straně, našim ideálům a hlavně našim kandidátům do padesáti zastupitelstev v kraji, ať již kandidují opakovaně nebo poprvé, ať kandidují ve velkých městech nebo v malých obcích našeho krásného kraje.

Chci poděkovat mnohým z Vás za nezištné nasazení v kampani a popřát stovkám čestných a pracovitých sociálních demokratů na našich kandidátkách úspěch, který bude úspěchem nejen pro ně samotné, ale hlavně pro ČSSD jako celek.

Děkuji za kultivovanou a nekonfrontační kampaň, tak jak si zaslouží noblesní stará dáma -jedna z nejstarších demokratických stran na celém světě.

Děkuji i tomu nejmenšímu transparentnímu sponzorovi našich kampaní, stejně tak každému z Vás, kdo kromě „ nutného zla“ v podobě členského příspěvku - přispěl nejen na svoji vlastní předvolební prezentaci.

I ty nejvýraznější osobnosti z našich řad, jsou a vždy budou součástí celku.

Celku, kde bude snad již nadále převládat pouze poctivost, čestnost, pracovitost a rozum. Tedy vlastnosti a schopnosti, které nám umožní i v dalších volbách udržovat naši stranu na předních příčkách volebních preferencí.

Většina z nás trávila poslední dny na setkáních s občany, s voliči i nevoliči, s našimi příznivci, politickou reprezentací všech stupňů, ale hlavně jsme byli mezi svými. Važme si těchto společných chvil, byť obecně předvolební období nepatří k těm neklidnějším a nejvyhledávanějším.

Děkuji všem, kteří se odvážili na kandidátkách nezištně podporovat naše ideály. Věřím, že nevysoké zastupitelské odměny a případný další prospěch z veřejných funkcí není tím co je motivuje, že dobře vědí, že je čeká mnohdy boj s větrnými mlýny, nepochopení a tvrdý střet s politickými soupeři. Že nedají na chytrácké a nikdy nekončící řeči pasivní „ hospodské většiny“, která vždy nejlépe ví, co by se a jak by se mělo. Už naše babičky věděly, že bez práce nejsou koláče.

Zvykli jsme si obecně poukazovat na chyby druhých, aniž bychom byli sami bez chyby.

Za měsíc si připomeneme výročí sametové revoluce, někdo bude slavit, někdo vzpomínat, někdo truchlit. To ponechám na svědomí a historické zkušenosti každého z nás.

Jistě mohlo být poslední čtvrtstoletí úspěšnější, klidnější, ideově konzistentnější. Mohli jsme být o něco spokojenější, o něco bohatší, kapitalismus příjemnější, kurz koruny vyšší, továrny stále vyrábějící, pole stále plodící. Jídlo, voda, topení levnější.

Nebo taky ne. Jsou stále na světě státy, kde se umírá za víru a pro politické přesvědčení. Tam již naštěstí nepatříme a snad nikdy patřit nebudeme. Hlava vždy patřila na krk a fanatičtí bojovníci za víru do blázince nebo do vězení.

Oslovte, prosím, své rodinné příslušníky, své blízké, známé a kamarády, ať jdou o víkendu k volbám a pokud to myslí s naším státem stejně dobře jako se sebou samými, ať dají hlas našim lidem, našim kandidátkám, našim ideálům.

Nenechme si v základech rozvrátit parlamentní demokracii, na níž je založen náš politický systém, nízkou volební účastí nebo mixem účelových netransparentních politických uskupení, jak jsme byli již opakovaně při volbách, na všech úrovních, svědky.

Pro politickou práci není nic horšího než mít slabý mandát nebo nemožnost demokraticky většinově prosadit cokoliv rozumného, potřebného.

Propojme dosud obstojně pracující sociální demokraty ve vládě, parlamentu, senátu a na kraji  - s úspěšnými sociálními demokraty na místní úrovni!

A to v co největším počtu zastupitelstev v celém Pardubickém kraji!

Všem z Vás přeji úspěch a na konci nového čtyřletého cyklu našim zastupitelům hrdý pocit z dobře odvedené práce ve prospěch našich obcí a měst

S úctou
Váš

MUDr.Pavel Svoboda, předseda OVV ČSSD Pardubice,
ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

10:14 Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

Pro ty, kteří Trikoloru neoprávněně nálepkují, že jsme náckové, že jen strašíme migrací: V Německu j…