Svoboda (ČSSD): Na každý prázdninový den přispějeme dětem sto korun

14.02.2016 20:19

Od roku 2009 poskytuje Jablonec nad Nisou finanční příspěvky dětem na příměstské tábory v době letních prázdnin. Na zabezpečení tohoto příspěvku počítá město s částkou 210 tisíc korun.

Svoboda (ČSSD): Na každý prázdninový den přispějeme dětem sto korun
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

Jablonecké mateřské školy přeruší v létě provoz na šest až sedm týdnů. „Po tu dobu se budou mateřské školy v zajištění prázdninového provozu postupně střídat. Přesný počet a harmonogram střídání vyplyne z počtu přihlášených dětí v jednotlivých týdnech,“ vysvětluje způsob zajištění prázdninového provozu vedoucí oddělení školství, kultury a sportu Zdeňka Květová s tím, že systém zápisu, přijímání i placení bude jasný na začátku dubna a rodiče o něm budou včas informovaní. 

„Kromě dětí z mateřských škol jsme rozšířili nabídku také na prvňáky, kdy na prázdninový provoz město přispívá 100 korun každému dítěti na jeden pobytový den u městem registrovaného poskytovatele služby,“ připomíná náměstek primátora Pavel Svoboda a dodává, že maximální příspěvek na jedno dítě o hlavních prázdninách může dosáhnout až 500 Kč. „Na tuto podporu městský rozpočet pamatuje částkou 210 tisíc korun - odhadujeme 140 tisíc pro předškolní děti a 70 tisíc pro žáky 1. tříd základních škol,“ doplňuje Svoboda.

Více informací a pravidla, jak získat příspěvek, najdou rodiče na stránkách města www.mestojablonec.cz v sekci Vzdělávání nebo v sekci Životní situace – školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…