Svobodní: Další buzerace slušných majitelů psů

13.04.2019 11:23

Komentář na facebookovém profilu k povinnému čipování psů

Svobodní: Další buzerace slušných majitelů psů
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

"Je obecně známý fakt, že množitelé se nikde neregistrují, neplatí poplatky ze psů, nemají psy očkované proti vzteklině, nemají živnostenský list, porušují řadu paragrafů různých zákonů. Více státu a více byrokracie a více povinnosti pro obyčejné smrtelníky, aniž by to dosáhlo na skutečné tyrany, není dobře!" kritizuje novelu známý veterinární lékař a člen Svobodných MVDr. Jiří Žák a vysvětluje nesmyslnost tohoto přístupu:

"Tohle nevymýšleli žádní odborníci, ale skuteční populisti, ve snaze zavřít pusy všem, kdo křičí po přísnějších postizích za týrání zvířat. Nikam se neposuneme.

Můžeme opravdu "jásat"! Novela zavádí pojem "množírna" ! Proboha... Ta definice v podstatě hovoří o chovech zvířat v nevhodných podmínkách a že se to nesmí, což už stejně dnes platí a ten samý zákon o tom samém hovoří hned v několika již dnes platných paragrafech (paragraf 2, 4, 13, a 13a). Jenže náš stát tyto paragrafy dlouhodobě neumí vymáhat a úředníci jsou veřejností kritizováni za to, jak podobné případy neschopně řeší (resp. neřeší). Proč nenastane změna zde? V praktickém výkladu zákona a v jeho efektivním vymáhání, nikoliv v hledání dalších teoretických definic?"

V boji proti množírnám pomůže jen důslednost vymáhání současných zákonů a ne další buzerace, která dopadne na slušné majitele, ale proti množírnám je bezzubá!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.