Svobodní: Nespolupráci s komunisty považujeme za věc základní lidské slušnosti

04.11.2014 9:39

Stanovisko Svobodných k povolebním jednáním

Svobodní: Nespolupráci s komunisty považujeme za věc základní lidské slušnosti
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Už několik dní budí pozornost ustavení koalice pěti stran (ANO 2011, ČSSD, Unie pro sport a zdraví, Naše město a Strana svobodných občanů) ve Slaném, kde součástí uskupení Naše město je člen komunistické strany. Vedení Svobodných k tomu zaujalo následující stanovisko.

Ani ve snu nás nenapadlo, že by se zastupitelé zvolení za Svobodné spojovali v koalici s komunisty, jako se to stalo ve Slaném.  Nespolupráci s lidmi, kteří se nezřekli komunistické ideologie, považujeme za věc základní lidské slušnosti. Navrhneme Republikovému výboru přidat do pravidel zákaz spolupráce se stranami obhajujícími totalitní ideologie.

Problémy a řešení jsou v každém městě jiné. Komunální politika není sněmovna. Svobodní prosazují osobní odpovědnost, a to se týká i našich zastupitelů. Jsme přesvědčeni, že městům a obcím rozumí místní Svobodní lépe než vzdálení. Přesto je ale nutné zachovávat soulad s programem i na komunální úrovni. Jednání zastupitelů zvolených za Svobodné, které by bylo v přímém rozporu se Zásadami obecní politiky, by mělo vést k tomu, že se od nich strana distancuje.

Petr Mach, Karel Zvára, Tomáš Pajonk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…