Svobodní: Pane Babiši, máte odvahu postavit se Bruselu?

22.03.2014 17:00

Daňové změny představené ministrem financí Babišem (třetí sazba DPH na knihy, dětskou výživu a léky) jsou nicotné a jen zesložiťují daňový systém.

Svobodní: Pane Babiši, máte odvahu postavit se Bruselu?
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Česká republika má už teď 122. nejnáročnější daňový systém na světě (121 zemí před námi to má snadnější) a dále komplikovat život obchodníkům a živnostníkům bude pro mnohé zničující. Z původního plánu snížit sazbu DPH i na dětské plenky Babiš ustoupil, protože to nedovoluje směrnice Evropské unie.

Podle aktuální směrnice EU nesmí být základní sazba DPH nižší než 15%. Toto omezení ale platí jen do 31.12.2015. Na prodloužení platnosti minimální sazby DPH v zemích EU se musejí shodnout jednomyslně všichni ministři financí. Stačí tedy, aby český ministr hájil české zájmy a hlasoval PROTI návrhu na prodloužení platnosti limitu v Bruselu!

Svobodní proto vyzývají ministra Babiše, aby nepodpořil návrh Bruselu na prodloužení platnosti minimální sazby DPH a umožnil tak České republice stanovovat sazbu DPH podle svého uvážení. Pak bychom si i dětské plenky mohli zdaňovat, jak bychom chtěli.

Svobodní podporují jednotnou nízkou sazbu DPH, a ne kompenzování vysoké sazby na oblečení, elektřinu a plyn nižší sazbou na knihy. Tato jednotná sazba by mohla být pod 15 procenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…