Svobodní: Vítáme postup zvolený premiérkou Mayovou ve věci brexitu

18.01.2017 11:05

Premiérka Theresa Mayová se rozhodla zvolit pro vyjednávání s Evropskou unií o vystoupení Velké Británie z EU tvrdou variantu. Velká Británie chce opět převzít kontrolu nad svými zákony a ústy premiérky dala jasně najevo, že se nenechá vydírat. Raději nemít žádnou smlouvu, než špatnou.

Svobodní: Vítáme postup zvolený premiérkou Mayovou ve věci brexitu
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

"Svobodní tento krok jednoznačně vítají. Od doby svého založení, zejména po vzniku Lisabonské smlouvy, jsme zásadními a konzistentními odpůrci dalšího prohlubování unijní integrace, která přinesla členským státům ztrátu kontroly nad vlastními zákony a suverénní domácí politikou a učinila z národních voleb skoro druhořadé, když drtivá většina legislativy je nám v klíčových oblastech diktována z Bruselu," sdělil místopředseda Svobodných František Matějka.

"Jako advokát mohu ze své praxe jednoznačně dodat, že každý jednotlivý český zákon je doslova zhoubně a nevratně napaden desítkou navázaných evropských předpisů, a to mnohdy zcela absurdní povahy jako u zákona na ochranu spotřebitele směrnice usilující o sblížení právních předpisů členských států týkajících se křišťálového skla nebo u trestního zákoníku směrnice o řízení jakosti vod na koupání. A právě na zákonech je tento vliv vidět nejvíce, což běžný člověk pozná pozdě, až když na něj nějaký euronesmysl dopadne", doplňuje místopředseda Ondřej Pecák.

Svobodní půjdou do sněmovních voleb v tomto roce s programem nejen v oblasti nízkých daní a řady konkrétních opatření, směřujících k větší občanské svobodě všech lidí - podnikatelů, zaměstnavatelů i zaměstnanců, ale také s jasným vzkazem voličům, že vystoupení z EU je obrovskou příležitostí pro nabytí svobody a základem skutečné prosperity.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!