TOP 09: Koalice TOP 09 a KSČM? Rádi Babišovy poradce naučíme pracovat s internetem

20.10.2014 22:17

Neznalost nebo špatná příprava? V Superdebatě lídrů politických stran včera v České televizi předseda hnutí ANO Andrej Babiš zase vršil jednu nepřesnost na druhou.

TOP 09: Koalice TOP 09 a KSČM? Rádi Babišovy poradce naučíme pracovat s internetem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Poradci ministra financí podle všeho skutečně makají, ale příště by své snaze měli dodat i některá fakta. Pokud včera Andrej Babiš mával nad hlavou papírem, na kterém měl údajně příklady šesti koalic TOP 09 a KSČM na komunální úrovni, můžeme jen těžko hádat, co přesně tím myslel. Konkrétní zmínil pouze tři příklady – a všechny chybné.

Nový Jičín, koalice s KSČM? Ne. "Po volbách v roce 2010 náš kandidát Miroslav Kobsa podpořil na ustavujícím zastupitelstvu města koalici, jejíž součásti byli i komunisté. Z TOP 09 následně vystoupil a skončila poté i celá někdejší místní organizace TOP 09 v Novém Jičíně. Nedokázala totiž krokům svého člena zabránit," popsal situaci Tomáš Velička, předseda regionální organizace TOP 09 Nový Jičín. V současnosti má regionální organizace TOP 09 Nový Jičín skoro dvojnásobný počet členů než měla v roce 2010. 

http://ostrava.idnes.cz/top-09-zrusila-bunku-v-novem-jicine-za-spolupraci-s-komunisty-p54-/ostrava-zpravy.aspx?c=A101221_150952_ostrava-zpravy_jog

Podobná situace v Lovosicích. „V minulých komunálních volbách jsme získali v Lovosicích 3 mandáty. Jedna kandidátka, zvolená jako nezávislá, se skutečně po volbách pokusila spojit s ČSSD a komunisty výměnou za post místostarostky. TOP 09 se proto od této kandidátky hned na prvním jednání distancovala. Naši dva zastupitelé potom celé čtyři roky působili spolu s ODS v opozici,“ říká předseda ústecké krajské organizace Tomáš Tesař.

http://www.top09.cz/regiony/ustecky-kraj/regionalni-organizace/litomericko/stanovisko-top-09-ke-koalici-v-lovosicich-4616.html

A do třetice Aš, i tam TOP 09 podle Babiše byla v koalici s komunisty. Pravda, situace v Aši byla specifická. V roce 2010 se totiž vítězná ODS (která by mohla vládnout sama) do Rady přizvala zástupce všech stran a nezávislý kandidát za TOP 09 tedy skutečně část volebního období seděl v Radě spolu s nezávislým kandidátem za KSČM. Právě z toho důvodu ale nebyla sepsaná žádná koaliční smlouva.

TOP 09 dlouhodobě odmítá spolupráci s KSČM, a to na všech úrovních. Že je spolupráce s komunisty nepředstavitelná dokládá řada případů, kdy za ni byli členové TOP 09 vylučováni.

Média informovala například o zrušení místní organizace v Českých Budějovicích

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/108256-trest-za-kscm-top-09-zrusila-ceskobudejovickou-organizaci/

nebo

o výzvě k rezignaci určené radním v Ústí nad Labem, kteří měli od KSČM podporu.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ustecka-TOP-09-chce-rezignaci-svych-radnich-ktere-zvolily-hlasy-KSCM-259173

Všechny případy údajné spolupráce TOP 09 a KSČM se dají vyvrátit na základě veřejně dostupných informací. Pokud má s jejich dohledáváním tým Andreje Babiše problém, doporučujeme zkusit využít internetové vyhledávače.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

18:14 Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním slovům Andreje Babiše.