TOP 09: Vítáme zodpovědné rozhodnutí koalice v otázce Městského okruhu

04.11.2017 7:35

Opoziční TOP 09 v zastupitelstvu hlavního města Prahy dlouhodobě prosazuje rozvoj města a dobudování dopravní infrastruktury včetně Městského okruhu v Praze.

TOP 09: Vítáme zodpovědné rozhodnutí koalice v otázce Městského okruhu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

A právě proto zastupitelé za TOP 09 vítají rozhodnutí koaličních zastupitelů za ANO, ČSSD a Trojkoalici, kteří po půlročních průtazích a bezdůvodných obstrukcích dali realizaci této klíčové dopravní infrastruktury a s ní souvisejících staveb konečně zelenou.

„Půl roku jsme volali po schválení dostavby této pro Pražany klíčové dopravní tepny. Nyní se konečně koalice rozhodla zachovat zodpovědně a koaliční zastupitelé pro zahájení prací na pražském vnitřním okruhu zvedli ruku. Byl bych rád, aby si všichni uvědomili, že každý den odkladu dostavby okruhu je zločinem na Pražanech a kdyby pražská koalice řešila problémy efektivně, dnes jsme mohli znát vítěze na dodavatele projektové dokumentace,“ říká k tomu předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislí Václav Novotný.

„Slibujeme všem obyvatelům Prahy, že z hlediska opozice uděláme vše proto, abychom dalším zbytečným průtahům zabránili. Městský okruh je v zájmu všech bez ohledu na vnitrokoaliční rozepře mezi ANO, ČSSD a Trojkoalicí,“ dodává bývalý náměstek primátora pro infrastrukturu a gesčně odpovědný zastupitel Jiří Nouza (TOP 09).

K dokončení Městského vnitřního okruhu Prahy zbývá vybudovat infrastrukturu v úseku mezi Pelc-Tyrolkou a Štěrboholy. Dnes schválený materiál počítá s vypsáním veřejné zakázky v hodnotě 350 miliónů korun na projektovou dokumentaci, která je nutná k získání územního rozhodnutí pro tuto klíčovou stavbu dopravní infrastruktury. Toto TOP 09 spolu s ostatními opozičními kluby prosazuje už dlouhodobě a v minulosti se tuto otázku snažili spolu s opoziční ODS prosadit na jednání zastupitelstva. Koalice vedená primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) ale veškeré snahy o debatu na toto téma blokovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.