Telička (ANO): Problémy Unie nejsou důvodem k referendu, ale k reformám

05.07.2016 11:45

Prezident Miloš Zeman se svým výrokem, že udělá „vše proto, aby bylo referendum“ o členství České republiky v Evropské unii a v NATO, znovu dostává do rozporu s našimi zájmy. Jestli je tím hlavním bezpečná a prosperující Evropa, pak jej nejlépe naplňuje právě členství v EU v NATO.

Telička (ANO): Problémy Unie nejsou důvodem k referendu, ale k reformám
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

Evropská unie se od našeho vstupu nezměnila tak, abychom naše členství museli schválit nebo odmítnout v referendu. Unie není v dobrém stavu a nezvládá vážné krizové situace; její vedení a především členské státy neměly vůli a odvahu tyto problémy razantně řešit.

To není důvodem k referendu, ale k reformám. Česká republika by měla být jednou ze zemí, které se do reforem aktivně zapojí, a ne propadat depresím a ztrácet čas a energii debatou o vystoupení z EU.

O referendu by mělo smysl mluvit, pokud by se měnily základní smlouvy EU a v některých oblastech by došlo k větší integraci. Není ale vůbec jisté, že k tomu dojde.

Prezidentovy úvahy zpochybňující členství v EU a NATO v době po britském referendu ukazují, že zájmy země mu leží na srdci mnohem méně než jeho znovuzvolení. Jsem rád, že vláda jeho výroky jasně odmítla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…