Thoma: Pracovali rychle a profesionálně

12.07.2019 17:56

Poděkování za záchranu života si vyslechli od náměstka primátora Juraje Thomy strážníci městské policie Erik Hieke a Jan Plánský, kteří svým včasných a profesionálním zásahem zachránili život osmadvacetiletému mladíkovi.

Thoma: Pracovali rychle a profesionálně
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

Dne 27. 6. 2019 v 7 hodin ráno volal na policii muž, že jej kontaktoval kamarád, který chce spáchat sebevraždu. Strážníci Erik Hieke a Jan Plánský okamžitě vyjeli na místo na sídlišti Vltava a cestou informovali Policii ČR a RZS. Oznamovatel dovedl hlídku do bytu, kde na balkoně ležel muž v bezvědomí, který po požití alkoholu spolykal prášky. Strážníci mu poskytli první pomoc, zkontrolovali dýchací cesty a vyčkali do příjezdu lékaře. „Pracovali rychle a profesionálně. Poděkování si zaslouží. U městské policie pan Plánský slouží jedenáct let a jeho kolega Hieke devět let. Oba jsou držiteli medaile II. stupně Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. V mnoha případech se jim totiž podařilo najít hledané osoby jen několik minut po vyhlášení pátrání,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…