Tradiční setkání hejtmanů s diplomaty se uskutečnilo ve Štiříně

24.06.2015 18:28

V kalendáři hejtmanů a diplomatického sboru se pevně zakotvil květnový termín, jako čas pro vzájemné setkání.

Tradiční setkání hejtmanů s diplomaty se uskutečnilo ve Štiříně
Foto: zamek-stirin.cz
Popisek: Zámek Štiřín

Již počtvrté se na tradičním místě, na Zámku Štiřín, v prostorách Salmova sálu, sešli hejtmani českých a moravských krajů s diplomatickým sborem v ČR. Setkání stejně jako každý rok navazuje na individuální setkávání krajských reprezentací s diplomaty států, které mají zastoupení v České republice. Cílem tohoto setkání je shrnutí celoročních aktivit, které v jednotlivých krajích vedou krajské reprezentace se svými zahraničními partnery. Témata těchto jednání jsou si napříč regiony velmi podobná. Především ekonomická diplomacie, jednání o rozvoji nejen příhraniční spolupráce. Dále pak měrou neméně významnou, jednání o rozvoji turistického ruchu a o nabídkách, které mohou zaujmout návštěvníky ze zahraničí.

Dnešní setkání zahájili společně předseda Asociace krajů České republiky, jihomoravský hejtman Michal Hašek a za diplomatický sbor velvyslanec Rakouska Ferdinand Trauttmensdorff.

Kontinuita spolupráce krajů a diplomatického sboru

Ve svých projevech vzájemně ocenili kompatibilitu a kontinuitu vzájemné spolupráce krajů a diplomatického sboru. Jak připomněl rakouský velvyslanec F. Trauttmansdorff, za dobu jeho působení se v České republice vystřídaly již 4 vlády, na 80 ministrů a nespočet vládních úředníků, zatímco při kontaktech a spolupráci s regiony jsou velmi cenné kontinuální vazby a stabilita. Michal Hašek pak ve svém projevu mimo jiné řekl. „V dnešní době musíme my, jako reprezentanti regionů pečlivě sledovat dění nejen v Evropě ale mezinárodní vztahy a události obecně. Musíme být připraveni reagovat a vnímat dopady mezinárodních událostí na naše kraje.“

Asociace krajů České republiky vhodnou formou rozvíjí plnohodnotné vztahy se svými partnery mimo hranice naší země a snaží se, na regionální úrovni, tyto vztahy efektivně zhodnotit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…