Turek (ČSSD): Co nás nezabije, to nás posílí

05.11.2013 15:19

V mém srpnovém blogu jsem vyjádřil naději, že „pokud bude ČSSD jednotná a zdravě sebevědomá, může zvítězit ve volbách“. Bohužel už v tomto letním měsíci jsem se pokoušel obelhat sám sebe a taky čtenáře, protože jsem podvědomě tušil, že je to jen mé naivní přání!

Turek (ČSSD): Co nás nezabije, to nás posílí
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Sice jsem se nepletl v sebevědomí některých spolustraníků, ale to velmi předbíhalo jejich skutečné schopnosti a kvalitu charakterů. Obrovským zklamáním je pak pro mě chování prezidenta Zemana. Lhal nám o svých neutuchajících sympatiích k levicové ČSSD na našem březnovém sjezdu. Falešně nám přál úspěch v příštích volbách.

Ve skutečnosti chtěl už v březnu ČSSD rozbít k obrazu svému a k tomu si správně vytipoval slouhy svých plánů. Jak jinak si vysvětlit soustavnou snahu skupiny „přátel“ okolo M.Haška o všechno možné,ale ne o jednotnou stranu, kterou vede do předvolebního boje předseda Sobotka s jasným mandátem ze sjezdu. (84% hlasů). K tomu má Hašek „Dream“ poradce LuftJardu Tvrdíka a nového kumpána M.Nejedlého, lobby předskokana z „Východu“. Seznam fanklubu „přátel“ je samozřejmě mnohem delší, ale jak se ukázalo hned v první krizovější situaci, po volebním neúspěchu selhali všichni Tejcové, Škromachové, Zimolové a spol, jak partička z okresního přeboru.

Zeman se opět mýlil v politice. Vybral si jen politiky, kteří mysleli pouze na svůj osobní prospěch. Neměli nic společného se sociálně demokratickými principy přemýšlení. Politiku chápali jako výtah k vlastnímu profitu, bez ohledu na veřejné mínění a většinový názor členské základny. Proto můžeme považovat hlasování 20 členů předsednictva za opravdový pokus o puč v ČSSD.

Naštěstí se většina straníků po úvodním šoku zachovala mnohem sebevědoměji a odvážněji, než skupinka mocichtivých neumětelů.

Předpokládám, že ti co se na puči podíleli, opustí všechny stranické funkce. Ti, co se stali oběti manipulace ze strany hlavních protagonistů puče a naletěli, snad už teď pochopí, že stranu, která existuje již 135 let není možné jen tak uchvátit a případně zničit.

Snad tentokrát po třech měsících znovu sám sebe neobelhávám, věřím, že po nedělním zasedání Ústředního výkonného výboru vyjde ČSSD posílena a také očištěna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách