Unucka (ODS): Situace je teď v rukou cestovních kanceláří

12.04.2019 15:38

Prohlášení k omezování leteckých linek s dopadem na Moravskoslezský kraj.

Unucka (ODS): Situace je teď v rukou cestovních kanceláří
Foto: archiv
Popisek: Lídr ODS v Moravskoslezském kraji Ing. Jakub Unucka, MBA.

Dopady uzemnění letadel Boeing 737 Max 8 se bohužel zřejmě nevyhnou ani občanům Moravskoslezského kraje. Omezení letů řeší letecké společnosti i cestovní kanceláře. Pokud se v nejbližší době nepodaří díky novému softwaru Boeingů a samozřejmě s povolením Úřadu pro civilní letectví opět poslat letadla do vzduchu, čeká nás výrazné omezení letů ze všech letišť, to naše ostravské nevyjímaje. Hrozí redukce až 30% letních charterových letů. Bude to logický výsledek problému, který postihuje celosvětový letecký trh. Některé letecké společnosti, které mají letouny Boeing 737 Max 8 ve své flotile preventivně ruší dovolenkové lety. Bohužel se to týká i společnosti Travel Service, která je dominantním poskytovatelem letecké charterové přepravy na mošnovském letišti.

Situace je teď v rukou cestovních kanceláří, které hledají volné letecké kapacity.  S vedením mošnovského letiště jsme se dohodli, že jim bude vycházet maximálně vstříc, aby občané našeho kraje nemuseli na dovolenou cestovat ze vzdálenějších odletových míst.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…